Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011

Intel "Cedar Trail" Benchmarks

To VR-Zone δημοσίευσε μια διαφάνεια με benchmarks για τη νέα γενιά Atom της Intel με την ονομασία "Cedar Trail", η οποία θα σκάσει μύτη στην αγορά στα τέλη του έτους. Ενώ οι επιδόσεις, όπως έχουν μετρηθεί από την Intel, δείχνουν μια ήπια αύξηση, η απόδοση γραφικών του νέου Atom SoC (System-on-a-Chip) θα βελτιωθεί σημαντικά. Έτσι ένας Atom N2800 θα προσφέρει περίπου τριπλάσια απόδοση στα γραφικά από τους τωρινούς επεξεργαστές Atom.


Όι Cedar-Trail θα είναι οι πρώτοι Atom που θα κατασκευάζονται με την τεχνολογία των 32nm. Και παρά τις υψηλότερες συχνότητες λειτουργίας θα καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια.

Έτσι το θερμικό φορτίο (TDP, Thermal Design Power) του N2800 θα ανέρχεται στα 6,5Watt ενώ αυτό του N2600 στα μόλις 3,5Watt. Χωρίς αυτό να έχει επίπτωση στις επιδόσεις.Έτσι ο N2600 με συχνότητα στα 1,6GHz θα είναι το ίδιο ταχύς όσο ένας τωρινός N570 στα 1,66GHz.

Όπως είπαμε και πριν το δυνατό σημείο των νέων Atom θα είναι οι επιδόσεις τους στα γραφικά. Έτσι ο N2800 θα προσφέρει τρεις φορές καλύτερες επιδόσεις από τους τωρινούς Atom. Ο N2600, η GPU του οποίου θα τρέχει σε χαμηλότερη συχνότητα, θα προσφέρει διπλάσιες επιδόσεις στα γραφικά σε σχέση με τους τωρινούς Atom.

Mένει να δούμε πώς η νέα γενιά Cedar-Trail της Intel θα αντιπαρέλθει στην πλατφόρμα Brazos της AMD και τα APUs της σειράς E.

ΠΗΓΗ: VR-Zone

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC