Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2011

Αλγόριθμος ελέγχει την αξιοπιστία των reviews

Μερικοί προτιμάνε πριν την αγορά ενός προϊόντος ή υπηρεσίας να διαβάσουν μερικά reviews για να δουν αν αυτό είναι καλό ή όχι. Επιστήμονες από το αμερικάνικο Πανεπιστήμιο Cornell ανάπτυξαν μια μέθοδο η οποία είναι σε θέση να εντοπίσει τα παραποιημένα από τα κανονικά reviews με ένα ποσοστό επιτυχίας της τάξης του 90%.

Και πώς ακριβώς λειτουργεί αυτό; Οι ερευνητές του Πανεπιστήμιου ανάλυσαν 400 αληθή και 400 παραποιημένα reviews 20 ξενοδοχείων του Σικάγο. Στη συνέχεια επεξεργάστηκαν αυτά τα δεδομένα σε ένα υπολογιστή, ώστε να σηματοδοτήσουν εκείνες τις λέξεις και υποδείγματα λέξεων που σηματοδοτούν ένα παραποιημένο review.

H ομάδα των επιστημόνων ανακάλυψε ότι τα «φτιαγμένα» reviews χρησιμοποιούν περισσότερα ρήματα και ένα πιο γενικό τρόπο γραφής. Στα κανονικά reviews χρησιμοποιούνται περισσότερα ουσιαστικά και ειδικοί όροι.

Με βάση αυτά τα στοιχεία οι επιστήμονες ανάπτυξαν ένα αλγόριθμο που αναγνωρίζει τις παραποιημένες αξιολογήσεις των ξενοδοχείων. Προς το παρόν, δυστυχώς, αυτός ο αλγόριθμος μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για τις αξιολογήσεις ξενοδοχείων στο Σικάγο, ωστόσο η ερευνητική ομάδα ελπίζει ότι αυτή η μέθοδος θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά και σε άλλα προϊόντα ή υπηρεσίες.

ΠΗΓΗ: Gizmag

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC