Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2011

Έσοδα ρεκόρ για την Ιntel

Η Intel ανακοίνωσε οικονομικά αποτελέσματα ρεκόρ για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο, καταγράφοντας διψήφιο ποσοστό αύξησης του κύκλου εργασιών της σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς της δραστηριότητάς της.

Ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα $13.1 δις (σε non-GAAP βάση), τα λειτουργικά έσοδα σε $4.2 δις, τα καθαρά έσοδα σε $3.2 δις, και τα κέρδη ανά μετοχή σε 59 σεντς. Με βάση τα πρότυπα GAAP, η εταιρεία ανακοίνωσε για το δεύτερο τρίμηνο έσοδα $13 δις, λειτουργικά έσοδα $3.9 δις, καθαρά έσοδα $3 δις, και κέρδη ανά μετοχή 54 σεντς.

Η εταιρεία σημείωσε ταμειακή ροή ύψους περίπου $4 δις από λειτουργικές δραστηριότητες, κατέβαλε μερίσματα ύψους $961 εκατομμυρίων, και χρησιμοποίησε $2 δις για την επαναγορά 93 εκατομμυρίων κοινών μετοχών.

«Το δεύτερο τρίμηνο του έτους, πετύχαμε ακόμη ένα σημαντικό ορόσημο, ξεπερνώντας για πρώτη φορά το επίπεδο των $13 δις δολαρίων», δήλωσε ο κ. Paul Otellini, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Intel.

«Η ισχυρή ζήτηση για την προηγμένη τεχνολογία της Intel από τους εταιρικούς πελάτες μας, η σημαντική αύξηση της χρήσης των κινητών συσκευών, η άνοδος της κίνησης στο Internet με την επακόλουθη ανάπτυξη των κέντρων μηχανογράφησης, και η ταχύτατη ανάπτυξη της πληροφορικής στις αναδυόμενες αγορές, οδήγησαν την Intel σε αποτελέσματα - ρεκόρ. Η αύξηση του κύκλου εργασιών της εταιρείας κατά 23% στο πρώτο εξάμηνο, σε συνδυασμό με την αυξανόμενη πεποίθηση μας για τα αποτελέσματα του δεύτερου εξαμήνου, μας θέτουν σε τροχιά ετήσιας αύξησης των εσόδων της τάξης του 25%».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αποτελέσματα της Intel και τις επιχειρηματικές προοπτικές, μπορείτε να ανατρέξετε στο σχόλιο του Γενικού Οικονομικού Διευθυντή, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.intc.com/results.cfm.

ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC