Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2011

H Ericsson εκσυγχρονίζει την Αφρική

Η Bharti Airtel, (“Airtel”), κορυφαία διεθνής εταιρεία τηλεπικοινωνιών με δραστηριότητα σε 19 χώρες σε όλη την Ασία και την Αφρική, προχώρησε σε υπογραφή πενταετούς συμφωνίας Υπηρεσιών Διαχείρισης με την Ericsson (NASDAQ: ERIC) για τις δραστηριότητες της στην Αφρική.
Βάσει συμφωνίας, η Ericsson θα διαχειρίζεται και θα βελτιώσει τα κινητά δίκτυα της Airtel στην Αφρική, προκειμένου να παρέχει μια ανώτερη εμπειρία στον πελάτη.

Βάσει ξεχωριστής διετούς συμφωνίας, η Ericsson θα αναλάβει τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των κινητών δικτύων της Airtel στην Αφρική με την πιο σύγχρονη τεχνολογία συμπεριλαμβανομένου του multi standard RBS 6000 base station. Η Ericsson θα αναπτύξει αυτή την υψηλή 2G και 3G HSPA τεχνολογία για να εξασφαλιστεί ότι οι πελάτες της Airtel θα έχουν όχι μόνο ενισχυμένη φωνητική εμπειρία αλλά και ενισχυμένη εμπειρία δεδομένων.

Στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού, η Ericsson θα παρέχει, επίσης, συμβουλευτικές υπηρεσίες τεχνολογικού περιεχομένου, τον προγραμματισμό και το σχεδιασμό του δικτύου καθώς και την ανάπτυξή του.

Ο Manoj Kohli, CEO (International) και Joint Διευθυντής της Bharti Airtel δήλωσε: «Η Ericsson είναι συνεργάτης μας στις Υπηρεσίες Διαχείρισης και στην τεχνολογία δικτύου για τις δραστηριότητες μας στην Ασία. Λόγω της τεχνογνωσίας και της επιτυχημένης συνεργασίας μέχρι σήμερα είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η συμφωνία θα οδηγήσει σε βελτίωση της αποτελεσματικότητας και ποιότητας των δικτύων για τους πελάτες μας στην Αφρική. Η νέα γενιά εξοπλισμού από την Ericsson θα βοηθήσει στη μείωση του συνολικού κόστους της ιδιοκτησίας των δικτύων μας.»

Η πρώτη «πολυκρατική» συμφωνία Υπηρεσιών Διαχείρισης της Ericsson στην Αφρική θα επιτρέψει στην Airtel να επικεντρωθεί στις βασικές λειτουργίες της, όπως την καινοτομία και την προώθηση των νέων προϊόντων της, τις υπηρεσίες της και τις mobile εφαρμογές της για πάνω από 44 εκατομμύρια πελάτες σε όλη την ήπειρο.

Ο Hans Vestberg, Πρόεδρος και CEO της Ericsson, δήλωσε: «Η Ericsson είναι ηγέτης στον κλάδο των Υπηρεσιών Διαχείρισης και διαχειρίζεται δίκτυα παρόχων παγκοσμίως που εξυπηρετούν πάνω από 800 εκατομμύρια συνδρομητές. Αυτή η συμφωνία θα μας επιτρέψει να βοηθήσουμε την Airtel σε αυτό το σύνθετο έργο διαχείρισης λειτουργιών σε πολλές χώρες. Επίσης, αποτελεί μια ευκαιρία για μας να επεκτείνουμε τις Υπηρεσίες Διαχείρισης σε νέες, αναξιοποίητες αφρικανικές αγορές. Θα χρησιμοποιήσουμε την παγκόσμια τεχνογνωσία μας σε αυτόν τον τομέα, προκειμένου να προσφέρουμε στους πελάτες της Airtel άριστη εξυπηρέτηση.»

ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC