Σάββατο, 30 Απριλίου 2011

Διαθέσιμο το Ubuntu 11.04

Η Canonical διατήρησε το εξάμηνο ρυθμό ανανέωσης των εκδόσεων της και κυκλοφόρησε το Ubuntu 11.04. Ο πιο φανερός νεωτερισμός είναι το νέο περιβάλλον εργασίας Unity. Αυτό είχε αναπτυχθεί αρχικά για τα netbooks και μπορει να εκμεταλλευτεί κατά το δυνατό αποτελεσματικότερα το περιορισμένο μέγεθος της οθόνης.

Εκτός από νεωτερισμούς όπως το Dash και το Launcher , το περιβάλλον desktop διαθέτει πολλά εφέ τα οποία γίνονται reendering από την κάρτα γραφικών. Αν αυτά δεν υποστηρίζονται από την κάρτα γραφικών τότε μπορείτε να μεταβείτε στο κλασικό mode με το σύνηθες περιβάλλον εργασίας του Gnome.

Ο νέος πυρήνας 2.6.38 είναι ταχύτερος και πιο ευσταθής και κυρίως έχει βελτιστοποιηθεί στην απεικόνιση των γραφικών. Εκτός αυτού αναβαθμίστηκε και ο X.org server στην έκδοση 1.10.

Εκτός από αυτές τις μη άμεσα ορατές για το χρήση αλλαγές έγιναν και κάποιες πιο άμεσα φανερές, όπως είναι η χρήση του LibreOffice 3.3.2 στη θέση του OpenOffice. Ο Music player Rythmbox αντικαταστάθηκε από το Banshee και ο Firefox φρεσκαρίστηκε στην έκδοση 4.

Όπως μας συνηθίζει η Canonical προσφέρει τρία διαφορετικά CDs. Ένα Live-CD, με το οποίο κανείς μπορεί να δοκιμάσει το λειτουργικό χωρίς εγκατάσταση (αν και είναι εφικτή και μια πλήρη εγκατάσταση), ένα Alternate-CD, το οποίο εκτός από τα αρχεία εγκατάστασης περιέχει και μερικές πρόσθετες λειτουργίες για την επίλυση προβλημάτων και τέλος την έκδοση server.

Αναλυτικές πληροφορίες για την εγκατάσταση της νέας έκδοσης του Ubuntu μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site του κατασκευαστή.


What's new in Ubuntu 11.04? from Canonical Design on Vimeo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC