Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011

Νέο ρεκόρ τζίρου και κερδών για την Apple

Η Apple ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2011 το οποίο έκλεισε με εντυπωσιακά κέρδη. Ο συνολικός τζίρος του τριμήνου έφτασε τα 24,67 δισεκατομμύρια δολάρια και τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 5,99 δισεκατομμύρια δολάρια ενώ το ίδιο τρίμηνο του 2010 ο συνολικός τζίρος ήταν 13,5 δισεκατομμύρια δολάρια και τα κέρδη 3,07 δισεκατομμύρια δολάρια.
Το μικτό περιθώριο κέρδους για την Apple διαμορφώθηκε στο 41,4% έναντι του 41,7% το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι ενώ οι πωλήσεις σε διεθνές επίπεδο άγγιξαν το 59% του συνολικού τζίρου.

Οι πωλήσεις των προϊόντων της Apple παρέμειναν εντυπωσιακές και αυτό το τρίμηνο. Συνολικά, πουλήθηκαν 3,76 εκατομμύρια υπολογιστές Mac, αύξηση 28% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010, ενώ παρατηρήθηκε αύξηση 113% στις πωλήσεις των iPhone με 18,65 εκατομμύρια συσκευές. Ακόμα, η Apple πούλησε 9,02 εκατομμύρια iPod με μείωση 17% αλλά και 4,69 εκατομμύρια iPad.

“Με αύξηση του τζίρου στο 83% και των κερδών στο 95% αυτό το τρίμηνο, ξεκινάμε δυνατά για ακόμα περισσότερα“, δήλωσε ο CEO της Apple, Steve Jobs. “Θα συνεχίσουμε να πρωτοπορούμε σε όλους τους τομείς κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου.”

“Είμαστε απίστευτα ευχαριστημένοι με τα ρεκόρ του τριμήνου σε τζίρο, κέρδη και ταμειακές εισροές από ενέργειες που ξεπερνούν τα 6,2 δισεκατομμύρια δολάρια”, δήλωσε ο Peter Oppenheimer, CFO της Apple. “Κοιτάζοντας προς το τρίτο οικονομικό τρίμηνο του 2011, αναμένουμε τζίρο της τάξεως των 23 δισεκατομμυρίων δολαρίων και κέρδη ανά μετοχή κατόπιν διάλυσης τίτλων στα 5,03 δολάρια.”

iSquare
Η εταιρία iSquare είναι ο επίσημος διανομέας των προϊόντων Apple για την Ελλάδα και την Κύπρο. Η εταιρία δραστηριοποιείται στο χώρο της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών, και έχει ως αντικείμενο τη διανομή προιόντων υψηλής τεχνολογίας αλλά και το σχεδιασμό, υλοποίηση και παροχή ολοκληρωμένων λύσεων τεχνολογίας συνοδευόμενες από υψηλής ποιότητας υπηρεσίες πληροφορικής. Η iSquare είναι εταιρία μέλος του Ομίλου Quest.

ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC