Τρίτη, 26 Απριλίου 2011

Android και στο αμερικανικό στρατό

Ο αμερικανικός στρατός σχεδιάζει μια πλατφόρμα εφαρμογών βασισμένη στο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα της Google, το Android, που θα βοηθά τους στρατιώτες σε τακτικές επιχειρήσεις. Η πρώτη συσκευή που θα προκύψει ως αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής φέρει το όνομα «Joint Battle Command-Platform (JBC-P) Handheld».


Το framework στο οποίο βασίζεται η πλατφόρμα, που ονομάζεται «Mobile/Handheld Computing Environment», επιτρέπει στις εφαρμογές να προσφέρουν ασφάλεια και ευελιξία χρήσης στα διάφορα σώματα του αμερικανικού στρατού, ανεξαρτήτως του developer κάθε εφαρμογής.

Η πλατφόρμα σχεδιάζεται από το παράρτημα Software Engineering Directorate στο Huntsville της Alabama.

Το JBC-P θα χρησιμοποιείται στο πεδίο της μάχης από το στρατό ξηράς και τους πεζοναύτες από το 2013. Θα δίνει την ευχέρεια επικοινωνίας με συστήματα σε αεροσκάφη, ελικόπτερα, επίγεια οπλικά συστήματα, καθώς και με τον ήδη υπάρχοντα φορητό εξοπλισμό.

Το development kit της πλατφόρμας θα είναι διαθέσιμο για τους developers μέχρι τον προσεχή Ιούλιο. Οι ιθύνοντες του αμερικανικού στρατού αναμένεται να αποφασίσουν αν θα χρησιμοποιηθεί κοινό εμπορικό hardware ή αποκλειστικά κρατικό υλικό για την υλοποίηση του JBC-P smartphone.

ΠΗΓΗ: myphone.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC