Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011

Tο περιβαλλοντικό αποτύπωμα της Apple

Για την ακριβή μέτρηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματός της η Apple θεωρεί σημαντικό να εξετάσει τις επιπτώσεις που έχουν τα προϊόντα της στον πλανήτη. Κατά τα δύο τελευταία χρόνια, έχει χρησιμοποιήσει μια ολοκληρωμένη ανάλυση του κύκλου ζωής για να προσδιοριστεί ο τόπος από τον οποίο προέρχονται οι εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου.

Αυτό σημαίνει ότι αναζητά αν οι εκπομπές προέρχονται από την παραγωγή, τη μεταφορά, τη χρήση και την ανακύκλωση των προϊόντων της, ενώ ελέγχει και τις εκπομπές που παράγονται από τις εγκαταστάσεις της.

Η διοίκηση της Apple τονίζει ότι “το πιο σημαντικό πράγμα που μπορεί να κάνει για να περιορίσει τις επιπτώσεις της λειτουργίας της στο περιβάλλον είναι η βελτίωση των προϊόντων της”. Για αυτό στοχεύει στο σχεδιασμό προϊόντων που απαιτούν χρήση λιγότερων υλικών, μεταφορά σε μικρότερες συσκευασίες, απαλλαγμένες συσκευές από πολλές τοξικές ουσίες και όσο το δυνατόν ανακυκλώσιμα υλικά.

Με κάθε νέο προϊόν η εταιρεία στοχεύει προς ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών της επιπτώσεων.

Κατά την τελευταία δεκαετία, οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί της Apple πρωτοπορούν στην ανάπτυξη των μικρότερων, λεπτότερων και ελαφρύτερων προϊόντων. Με τη χρήση λιγότερων υλικών και μόνο, τα προϊόντα της Apple ευθύνονται για μικρότερη παραγωγή εκπομπών CO2.

ΠΗΓΗ: Greenbusiness.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC