Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011

Η Intel παρουσιάζει τα SSD τρίτης γενιάς

Η Intel παρουσίασε τη νέα σειρά Solid-State Drive 320 Series (Intel SSD 320 Series). Βασισμένη στην τεχνολογία των 25-νανόμετρων (nm), την κορυφαία της αγοράς, η πολυαναμενόμενη τρίτη γενιά μνήμης NAND flash, Intel SSD 320, παραλαμβάνει τη σκυτάλη των υψηλών επιδόσεων από τη σειρά Intel X25-M SATA SSD, την οποία και αντικαθιστά.


Με ακόμη καλύτερη απόδοση και αρχιτεκτονική που εξασφαλίζει μοναδική αξιοπιστία, η νέα σειρά Intel SSD 320 περιλαμβάνει νέες εκδόσεις με μεγαλύτερη χωρητικότητα, ενώ παράλληλα αξιοποιεί την τεχνολογία 25nm για να πετύχει χαμηλότερο κόστος παραγωγής και τιμές έως και 30 τοις εκατό μικρότερες από εκείνες της τρέχουσας σειράς.

"Στην τρίτη γενιά των SSD της Intel έχουν προστεθεί επιπλέον λειτουργίες για την προστασία των δεδομένων και τη διαχείριση σε περίπτωση διακοπής ρεύματος (power-loss management), καθώς και καινοτόμα χαρακτηριστικά data redundancy, φέρνοντας για άλλη μια φορά την τεχνολογία των SSD ένα βήμα μπροστά.

Είτε μιλάμε για έναν πελάτη λιανικής ή μια επιχείρηση που αναζητά ένα τρόπο για να αναβαθμιστεί από τους παραδοσιακούς σκληρούς δίσκους, είτε για οργανισμούς που θέλουν να εγκαταστήσουν δίσκους SSDs στα μηχανογραφικά τους κέντρα, η νέα σειρά Intel SSD 320 Series συνεχίζει την παράδοση των SSD υψηλής ποιότητας που παραμένουν αξιόπιστα σε ολόκληρη τη διάρκεια της ζωής τους."

Οι μνήμες Intel SSD 320 αποτελούν την επόμενη γενιά SSD της Intel που προορίζεται για χρήση σε υπολογιστές τύπου desktop και notebook. Απευθύνονται στους απλούς χρήστες, στις επιχειρήσεις αλλά και τους ενθουσιώδεις οπαδούς της τεχνολογίας που θα ήθελαν να δουν την απόδοση του υπολογιστή τους να αυξάνεται ουσιαστικά, σε σύγκριση με τους παραδοσιακούς μηχανικούς σκληρούς δίσκους HDDs.

Τα SSD είναι πιο ανθεκτικά, χρησιμοποιούν λιγότερη ισχύ, και σε αντίθεση με τους σκληρούς HDD, κάνουν πιο γρήγορες τις διαδικασίες, όπως είναι η εκκίνηση του λειτουργικού και το άνοιγμα μεγάλων αρχείων ή αγαπημένων εφαρμογών. Στην πραγματικότητα, αντικαθιστώντας έναν σκληρό δίσκο HDD με ένα Intel SSD οι χρήστες μπορούν να πετύχουν μέχρι και 66 τοις εκατό κέρδος στη συνολική ταχύτητα με την οποία ανταποκρίνεται το σύστημα τους.

Η σειρά Intel SSD 320 περιλαμβάνει εκδόσεις των 40 gigabyte (GB), 80GB, 120GB, και 160GB, καθώς και νέα μοντέλα με μεγαλύτερη χωρητικότητα (300GB και 600GB). Όλες οι εκδόσεις διαθέτουν interface SATA II στα 3gbps, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα PC τεχνολογίας SATA II τα οποία υπολογίζονται σε περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο σε ολόκληρο τον κόσμο.

Συνεχίζοντας να προσφέρουν υψηλή ταχύτητα ανάγνωσης /εγγραφής δεδομένων, η οποία επηρεάζει άμεσα την αίσθηση που αποκομίζει ο χρήστης από τον υπολογιστή του καθημερινά, οι  SSD 320 υποστηρίζουν στα μεγαλύτερα μοντέλα μέχρι και 39.500 και 23.000 λειτουργίες input/output το δευτερόλεπτο (IOPS), κατά την τυχαία ανάγνωση και εγγραφή, αντίστοιχα. Επίσης, η εταιρεία κατάφερε να αυξήσει την ταχύτητα σειριακής εγγραφής στα 220 MB/s, υπερδιπλάσια σε σύγκριση με τα SSD δεύτερης γενιάς, ενώ παράλληλα διατήρησε μια από τις υψηλότερες ταχύτητες σειριακής ανάγνωσης, η οποία φτάνει έως και τα 270 MB/s.

Το γεγονός αυτό βελτιώνει εντυπωσιακά τη δυνατότητα των χρηστών να τρέχουν παράλληλα πολλές εφαρμογές (multitasking). Για παράδειγμα, ο χρήστης μπορεί εύκολα να ακούει μουσική ή να κατεβάζει ένα βίντεο ταυτόχρονα με την επεξεργασία ενός κειμένου, χωρίς να αντιλαμβάνεται κάποια επιβράδυνση στο σύστημα.

Διαθέτοντας ήδη μερικά από τα πιο σταθερά SSD της αγοράς, η Intel με τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό της τρίτης γενιάς συνεχίζει να ανεβάζει τον πήχυ όσον αφορά την αξιοπιστία. Χρησιμοποιώντας firmware και controller δικής της τεχνολογίας, η εταιρεία αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι όλοι οι δίσκοι solid-state drives δεν είναι ίδιοι.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Intel αξιοποιεί με έξυπνο τρόπο την ελεύθερη χωρητικότητα ενός SSD, εγκαθιστώντας πρόσθετες λειτουργίες εφεδρείας που αυξάνουν την προστασία των δεομένων ακόμη και σε περίπτωση απότομης διακοπής ρεύματος. Επίσης, κάθε δίσκος ενσωματώνει ειδικές ρουτίνες κρυπτογράφησης (128-bit Advanced Encryption Standard), ώστε να προστατεύονται τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη σε περιπτώσεις κλοπής ή απώλειας του υπολογιστή του.

"Οι δίσκοι Solid-state drives εξακολουθούν να είναι μια από τις πιο ισχυρές τάσεις στην αγορά," δήλωσε ο κ. Bernard Luthi, αντιπρόεδρος μάρκετινγκ, Web management και εξυπηρέτησης πελατών στο κορυφαίο ηλεκτρονικό κατάστημα Newegg.com. "Η Intel παραμένει μια κορυφαία μάρκα επειδή τα προϊόντα της έχουν διαχρονικά υψηλή απόδοση, ενώ το ποσοστό των επιστροφών είναι εξαιρετικά χαμηλό. Είμαστε σίγουροι ότι οι πελάτες θα υποδεχτούν με ενθουσιασμό τα νέα drives μεγαλύτερης χωρητικότητας και ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να αναβαθμίσουν τους υπολογιστές τους τοποθετώντας ένα νέο, ταχύτατο SSD."

Οι τιμές χονδρικής των SSD της σειράς Intel SSD 320 έχουν ως εξής (ανά χιλιάδα): 40GB στα 89 δολάρια, 80GB στα 159 δολάρια, 120GB στα 209 δολάρια, 160GB στα 289 δολάρια, 300GB στα 529 δολάρια και 600GB στα 1.069 δολάρια. Οι μεμονωμένοι πελάτες θα πρέπει να απευθύνονται στα καταστήματα για τις αντίστοιχες λιανικές τιμές. Όλα τα μοντέλα συνοδεύονται από εγγύηση της Intel, διάρκειας 3 ετών.

"Όπως δείχνει και η πρόσφατη ανακοίνωση, καταφέραμε να διευρύνουμε τη σειρά των SSD της Intel, ώστε τόσο οι κατασκευαστές υπολογιστών όσο και οι καταναλωτές να έχουν περισσότερες επιλογές," ανέφερε ο κ. Tom Rampone, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής στο τμήμα NVM Solutions Group της Intel. "Θεωρούμε ότι η σειρά Intel SSD 320 αποτελεί μεγάλη πρόοδο στην εξέλιξη των δίσκων SSD, ενώ συνεχίζουμε να ανανεώνουμε και να εμπλουτίζουμε τα προϊόντα SSD της Intel, καθώς σε όλη τη διάρκεια του έτους θα προσθέτουμε ακόμη περισσότερες επιλογές για τους εταιρικούς μας πελάτες."

Ένα ακόμη όφελος που θα έχουν όσοι προμηθευτούν τα SSD της Intel είναι το Intel SSD Toolbox με τον Intel SSD Optimizer, μια δωρεάν εφαρμογή που προσφέρει στους χρήστες των Microsoft Windows ένα ισχυρό πακέτο διαγνωστικών εργαλείων και εφαρμογών διαχείρισης, τα οποία βοηθούν τους χρήστες να κρατούν την υγεία και τις επιδόσεις των SSD drives όπως ήταν όταν βγήκαν για πρώτη φορά από το κουτί τους. Για να διευκολύνονται στη διαδικασία εγκατάστασης, όλοι οι χρήστες των Intel SSD μπορούν να κατεβάσουν χωρίς χρέωση το λογισμικό Intel Data Migration Software, το οποίο τους βοηθά να μεταφέρουν το σύνολο των δεδομένων ενός άλλου δίσκου (SSD ή HDD) σε ένα καινούριο Intel SSD.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν τα SSDs της Intel από διάφορες εταιρείες λιανικής όπως το Best Buy, το Fry's Electronics ή άλλες αντίστοιχες εταιρείες σε ολόκληρο τον κόσμο, ή από ηλεκτρονικά καταστήματα όπως το Newegg.com και το Amazon.com.

Περισσότερες πληροφορίες για τα SSDs της Intel μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση www.intel.com/go/ssd.

ΠΗΓΗ:Δελτίο Τύπου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εχει πολύ δρόμο για να φτάσει τους OCZ Vertex 3 με Μέγιστη ταχύτητα ανάγνωσης 550 MB/Sec ΚΑΙ Μέγιστη ταχύτητα εγγραφής 500 MB/Sec. Προσωπικά περιμένω να πέσουν οι τιμές και να μεγαλώσει η χωρητικότητά τους, ώστε να τσιμπήσω κανέναν.
OCZ και πάλι OCZ.
(Berserk)

 
SYNC ME @ SYNC