Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011

Η Hellas Sat συνεχίζει τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης

Μέσα σε ένα περιβάλλον δυσμενών συνθηκών όπου δοκιμάζονται οι αντοχές των οικονομιών και των επιχειρήσεων η Hellas Sat θυγατρική του Ομίλου ΟΤΕ, η οποία διαχειρίζεται τον ελληνικό δορυφόρο Hellas Sat 2 και δραστηριοποιείται στη παροχή δορυφορικών υπηρεσιών στις αγορές της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Νοτίου Αφρικής κατόρθωσε να καταγράψει σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης των μεγεθών της κατά τη χρήση του 2010.

Τα συνολικά έσοδα της Hellas Sat για τη χρήση του 2010 ανήλθαν στα 30,2 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 9,8% έναντι της χρήσης του 2009.

Τα κέρδη προ τόκων φόρων και αποσβέσεων της (EBITDA) ενισχύθηκαν σημαντικά κατά 16,6% και διαμορφώθηκαν στα 21,5 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2010 έναντι 18,4 εκατ. της προηγούμενης χρήσης.

Ταυτόχρονα το περιθώριο των κερδών προ τόκων φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθε στο 71% παρουσιάζοντας αύξηση κατά 4,1 μονάδες βάσης από την προηγούμενη χρήση.

Τα καθαρά κέρδη της Εταιρίας αυξήθηκαν σημαντικά κατά 36% έναντι της περυσινής χρήσης και διαμορφώθηκαν στα 8,49 εκατ. ευρώ.

Σημαντικές είναι και οι επιδόσεις της Εταιρίας στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της καθώς η πληρότητα στο δορυφόρο Hellas Sat2 ανήλθε στο 92% έναντι 74% του αντίστοιχου παγκόσμιου μέσου όρου, έχοντας πάνω από 100 πελάτες σε 32 χώρες της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Νότιας Αφρικής.

Ήδη 2,8 εκατ. νοικοκυριά περίπου έχουν στραμμένες τις κεραίες τους σε αυτόν και παρακολουθούν τις συνδρομητικές ψηφιακές τηλεοπτικές πλατφόρμες της Ρουμανίας, Βουλγαρία και Ουκρανίας. Επί πλέον, η Εταιρία παρέχει υπηρεσίες δορυφορικού internet σε περισσότερους από 1.500 συνδρομητές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και ξεκίνησε την προσφορά επιγείων υπηρεσιών teleport σε μεγάλους δορυφορικούς οργανισμούς από τις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις που έχει στην Κύπρο.

Σχολιάζοντας τα παραπάνω αποτελέσματα ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρίας κ. Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς είπε τα εξής: «Σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από δυσχερείς οικονομικές συνθήκες και έντονο ανταγωνισμό η Hellas Sat κατόρθωσε να συνεχίσει την ανοδική της πορεία πετυχαίνοντας όλους τους στόχους της. Το γεγονός ότι ανταγωνιζόμαστε με επιτυχία στις διεθνείς αγορές μεγάλους δορυφορικούς οργανισμούς και μάλιστα με επίπεδο κερδοφορίας σημαντικά υψηλό, καταδεικνύει τη σημασία των παραπάνω επιτευγμάτων.».

ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC