Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011

H HP Hellas υλοποιεί λύση Virtualization για την Wind

Η HP Hellas ανακοινώνει την ολοκλήρωση της υλοποίησης έργου virtualization για λογαριασμό της Wind Hellas, κορυφαίου ομίλου παροχής υπηρεσιών κινητής και σταθερής τηλεφωνίας και Internet, με στόχο την υποστήριξη των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, καθώς και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των επιχειρησιακών συστημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, η HP και η Wind συνεργάστηκαν για την υλοποίηση έργου με βάση την πλατφόρμα VMware vSphere 4, η οποία αξιοποιεί ολοκληρωμένες τεχνολογίες virtualization για data centers εταιρειών με υψηλές απαιτήσεις από το πληροφοριακό τους περιβάλλον.

Η υλοποίηση του έργου ολοκληρώθηκε μέσα σε μόλις έξι μήνες, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες της Wind στους τομείς για γρήγορη υλοποίηση έργων (time-to-market), για ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και της ευελιξίας στη διαχείριση των συστημάτων και για εξοικονόμηση πόρων.

Έπειτα από διαγωνισμό με αντικείμενο την αξιοποίηση και την επέκταση του υφιστάμενου εξοπλισμού του data center της Wind, το έργο ανατέθηκε στη SYSCOM και την HP. Η επιλογή της Wind βασίστηκε στη μεγάλη εμπειρία που διαθέτει η HP στην υλοποίηση αντίστοιχων έργων, καθώς και στο γεγονός ότι μεγάλο μέρος των υφιστάμενων πληροφοριακών υποδομών της εταιρείας βασιζόταν σε τεχνολογίες και λύσεις της HP.

«Το έργο αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την εταιρεία μας, καθώς αποτελεί τον προπομπό για το πληροφοριακό περιβάλλον της επόμενης δεκαετίας», δήλωσε ο Δημοσθένης Νικολόπουλος, Operations & Program Office Director, του ομίλου Wind.

Με την υλοποίηση του έργου virtualization από την HP, ο όμιλος Wind απολαμβάνει ήδη μια σειρά από σημαντικά οφέλη, καθώς είναι σε θέση να δημιουργήσει οικονομίες κλίμακος σε θέματα όπως η προμήθεια εξοπλισμού και συμβολαίων υποστήριξης.

Παράλληλα, δημιουργείται προστιθέμενη αξία από την καλύτερη αξιοποίηση του χώρου του data center, την αποδοτικότερη κατανάλωση ρεύματος και λειτουργία κλιματισμού, την ενισχυμένη ευελιξία, την ταχύτερη υλοποίηση έργων και τα υψηλότερα ποσοστά διαθεσιμότητας πόρων και υποδομών.

Παράλληλα, το έργο αυτό θέτει τα θεμέλια για τη δυναμικότερη αξιοποίηση υπηρεσιών cloud computing από τη Wind, η οποία έχει ήδη αρχίσει να προσφέρει cloud υπηρεσίες σε εσωτερικούς χρήστες και εξωτερικούς συνεργάτες. Απώτερος στόχος της Wind είναι να αξιοποιήσει το έργο και τις τεχνολογίες της HP ώστε να φτάσει στο σημείο να παρέχει αντίστοιχες υπηρεσίες και στους πελάτες της.

«Με το έργο virtualization των επιχειρησιακών μας συστημάτων θέσαμε, μαζί με την HP, τις βάσεις για να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε τα επόμενα χρόνια, οι οποίες αφορούν κατά κύριο λόγο τη μετάβαση και την αξιοποίηση του μοντέλου cloud computing. Ήδη, βλέπουμε τα άμεσα οφέλη της λύσης, όπως οι οικονομίες κλίμακος, η ευκολία διαχείρισης, η αξιοπιστία του περιβάλλοντος και των υποδομών μας, καθώς και η σημαντική μείωση των χρόνων παράδοσης έργων για εσωτερικούς και εξωτερικούς πελάτες», συμπλήρωσε ο κύριος Νικολόπουλος.

«Για να υλοποιήσουμε το συγκεκριμένο έργο, λάβαμε υπόψη τις επιχειρηματικές ανάγκες του ομίλου Wind, τις υψηλές απαιτήσεις των πελατών και των συνεργατών της, αλλά και την ανάγκη της εταιρείας για μια λύση που θα εξυπηρετήσει τις βραχυπρόθεσμες, αλλά και τις μακροπρόθεσμες δραστηριότητες της. Στο πλαίσιο αυτό, προχωρήσαμε στην ανάπτυξη μιας πρωτοπόρου λύσης που υποστηρίζει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, ενισχύοντας την παραγωγικότητα και μειώνοντας το κόστος», δήλωσε ο Κώστας Χρονόπουλος Enterprise Servers & Storage Sales Manager της HP Hellas.

ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC