Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011

Η Αθήνα πρώτη παγκοσμίως στις on line γνωριμίες

Η Αθήνα αναδεικνύεται σήμερα ως η «παγκοσμίως πιο ερωτική πόλη» σύμφωνα με τα αποτελέσματα παγκόσμιας on line έρευνας. Η μελέτη της συμπεριφοράς για online γνωριμίες διεξήχθη σε σχεδόν 200 πόλεις ανά τον κόσμο, ενώ αναλύθηκαν περί τις 12 εκατομμύρια επαφές για γνωριμίες που έγιναν κατά τη διάρκεια ενός μήνα στο Badoo.com (www.badoo.com), την μεγαλύτερη παγκοσμίως κοινότητα κοινωνικής δικτύωσης για γνωριμίες, με 108 εκατομμύρια χρήστες που συνομιλούν και φλερτάρουν σε 180 χώρες.

Η Αθήνα κατατάσσεται στην πρώτη θέση παγκοσμίως από το Badoo, το οποίο ταξινομεί τις πόλεις βάσει του αριθμού των οn line γνωριμιών που πραγματοποιούνται κάθε μήνα από τον μέσο χρήστη της υπηρεσίας. Η Μόσχα βρίσκεται στη 2η θέση, ενώ η Ρώμη καταλαμβάνει την 8η, η Μαδρίτη την 31η, το Παρίσι την 38η, το Λονδίνο κατατάσσεται 57ο, το Βερολίνο 79ο και η Νέα Υόρκη 89η.

Ο μέσος χρήστης του Badoo στην Αθήνα πραγματοποιεί 25.7 online γνωριμίες το μήνα, διπλάσιες από το Ρίο (12.4), τη Βαρσοβία (12.1) ή την Πράγα (12.6) και πολλές περισσότερες απ' ό,τι το Παρίσι (20.7), το Λονδίνο (19.0), το Βερολίνο (17.7) ή η Νέα Υόρκη (16.1).

Η Τύνιδα, η πόλη της «Επανάστασης του Γιασεμιού», συμπληρώνει μαζί με δύο άλλες αραβικές πόλεις (το Κουβέιτ και τη Βηρυτό), καθώς και τρεις πρώην σοβιετικές πόλεις (τη Μόσχα, το Κίεβο και το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν), αλλά και τρεις ιταλικές (Τορίνο, Ρώμη και Μπάρι) την κατάταξη των 10 κορυφαίων πόλεων παγκοσμίως.

Η ελληνική πρωτεύουσα εκτός από πιο ερωτική πόλη διεθνώς, είναι ταυτόχρονα και η αρχαιότερη πόλη αφού η ύπαρξή της χρονολογείται εδώ και 3.400 έτη. «Η Αθήνα που ήταν γενέτειρα του Σωκράτη, του Πλάτωνα, αλλά και της ίδιας της δυτικής φιλοσοφίας… », εξηγεί ο Lloyd Price, διευθυντής μάρκετινγκ του Badoo. «…για άλλη μια φορά, οδηγεί τον κόσμο.»

«Ο έρωτας είναι μια σοβαρή διανοητική ασθένεια», είχε πει ο Πλάτωνας. Ο μεγάλος αυτός σοφός άνδρας σίγουρα δεν είχε κάνει ποτέ του online γνωριμίες, αλλά ήξερε να κάνει “offline” γνωριμίες, σύμφωνα με τον Dr Simon Hardy, βρετανό ακαδημαϊκό και συγγραφέα του βιβλίου, “Οι Έλληνες, ο ερωτισμός και εμείς”: «Κατά μία έννοια θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι Αθηναίοι τελειοποίησαν την τέχνη του φλερτ στους αρχαίους χρόνους, ειδικά κατά τη διάρκεια των συμποσίων που περιγράφονται από τον Πλάτωνα».

Οι σύγχρονοι απόγονοί τους έχουν συντηρήσει την παράδοση, παρατηρεί η Stephanie Kordas, ελληνο-αμερικανίδα συγγραφέας. «Σας γοητεύουν, κάνοντάς σας να αισθανθείτε σαν την ομορφότερη γυναίκα στον κόσμο! », γράφει η Kordas για τους Έλληνες άνδρες. «Υπάρχει ακόμη και όνομα γι’ αυτό το παιχνίδι της γοητείας που ξέρουν να το παίζουν τόσο καλά: ονομάζεται “καμάκι”, κάτι που χρησιμοποιείται για να πιάσει κανείς ένα ψάρι».

Το καμάκι, αποτυπώθηκε με μεγάλη επιτυχία στην ταινία “Shirley Valentine” το 1989, όπου μία νοικοκυρά από το Λίβερπουλ γοητεύεται από έναν Έλληνα κατά τη διάρκεια των διακοπών της στην Ελλάδα.

«Η Αθήνα είναι μία σαγηνευτική πόλη, με έναν ιδιαίτερο lifestyle», λέει η Βικτόρια Κυριακοπούλου, συντάκτρια του οδηγού The Lonely Planet Encounter Guide to Athens. «Στους Αθηναίους αρέσει η διασκέδαση αλλά και οι γνωριμίες. Αγαπούν αυτό το παιχνίδι. Μπορείτε να παίξετε χωρίς να πρέπει να αντιμετωπίσετε αυτό το παιχνίδι πολύ σοβαρά». Το φλερτ στη Αθήνα, είναι ένα παιχνίδι για όλες τις ηλικίες. Απλώς τώρα οι νέοι άνθρωποι χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να κάνουν κάτι που οι Αθηναίοι έκαναν πάντα», συμπληρώνει η κα Κυριακοπούλου.


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ - ΤOP10 

Θέση

ΠόληΔείκτης*
1Αθήνα25.7
2Μόσχα25.5
3Κουβέιτ25.4
4Μπακού24.9
5Τύνιδα24.7
6Κίεβο24.5
7Βηρυτός24.0
8=Τορίνο23.7
8=Ρώμη23.7
10Μπάρι23.6


ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συναρπαστικό γεωστρατηγικό online παιχνίδι:
http://www.erepublik.com/en/referrer/Titormos+of+Aetolia

 
SYNC ME @ SYNC