Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011

Διαθέσιμη η τελική του Avast! Free Antivirus 6.0

Το Avast! Free Antivirus αποτελεί ένα δωρεάν πρόγραμμα προστασίας από ιούς και spyware, το οποίο έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τη χαμηλή κατανάλωση πόρων του συστήματος. Εκτός από τις βασικές λειτουργίες προσφέρει προστασία για τον browser, το e-mail, τον Instant Messenger και τα δίκτυα P2P.
H λεγόμενη λειτουργία αναγνώρισης συμπεριφοράς υπόσχεται να ανιχνεύει άγνωστα επιζήμια προγράμματα. Το Avast παρακολουθεί ως εκ τούτου τις δραστηριότητες μη έμπιστων προγραμμάτων σε επίπεδο αρχείου, στη Registry και στο δίκτυο, προειδοποιώντας το χρήστη για κάθε ύποπτη δραστηριότητα. Εκτός αυτού η προστασία από τους άγνωστους ιούς έχει βελτιωθεί με μια νέα ανευρετική μέθοδο.

Ένα ειδικό game mode, το οποίο ενεργοποιείται όποτε το θελήσετε, μειώνει την κατανάλωση πόρων του guard στο παρασκήνιο, ώστε να μην υπάρχει επίδραση στις επιδόσεις. Εκτός αυτού το Avast χρησιμοποιεί διάφορες τεχνικές για να μειώσει το χρόνο ολοκλήρωσης του scan. Έτσι, για παράδειγμα, παράγεται ένα είδος ψηφιακού αποτυπώματος για τα μη μολυσμένα αρχεία με αποτέλεσμα αυτά να μην ελέγχονται όσο δεν αλλάζουν.

Η δουλεμένη scan engine του προγράμματος έχει βελτιστοποιηθεί επιπλέον για τη χρήση της από πολυπύρηνους επεξεργαστές. Ο κατασκευαστής υπόσχεται, εκτός αυτού, γρήγορα update των signatures.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η τελική της έκδοσης 6.0, με την οποία εισάγονται μερικές νέες λειτουργίες. Το "AutoSandbox",για παράδειγμα, επιτρέπει την εκτέλεση των ύποπτων προγραμμάτων σε μια προστατευμένη περιοχή.

Αναλυτικές πληροφορίες για τις αλλαγές που φέρνει η έκδοση 6.0 μπορείτε να βρείτε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC