Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011

Η AMD ενισχύει την παράλληλη επεξεργασία με το OpenCL University Kit

Η AMD ανακοίνωσε την έκδοση του OpenCL University Kit, μίας σειράς εργαλείων διδασκαλίας που μπορεί να αξιοποιηθεί από τα πανεπιστήμια για το μάθημα «OpenCL programming».

Η ενέργεια αυτή υπογραμμίζει τη δέσμευση της AMD στην εκπαιδευτική κοινότητα, που περιλαμβάνει μια σειρά πρωτοβουλιών στρατηγικής έρευνας, ώστε η επόμενη γενιά των προγραμματιστών να αποκτήσει την απαιτούμενη γνώση για να ηγηθεί στην νέα εποχή του ετερογενούς computing.

Η γλώσσα προγραμματισμού OpenCL, το μοναδικό non-proprietary βιομηχανικό πρότυπο, βοηθάει τους προγραμματιστές να εκμεταλλευτούν την πλήρη υπολογιστική ισχύ τόσο του CPU όσο και της GPU για τη δημιουργία καινοτόμων εφαρμογών για ενθουσιώδη εμπειρία computing.

Στο OpenCL University Kit περιλαμβάνεται μία σειρά από 13 διαλέξεις, με οδηγίες και σημειώσεις του εισηγητή, καθώς και παραδείγματα κώδικα, όπου κρίνεται απαραίτητο. Οι φοιτητές απαιτείται να κατέχουν μόνο τις βασικές γνώσεις της γλώσσας προγραμματισμού C / C + +. Για την ολοκλήρωση των ασκήσεων είναι απαραίτητα ο AC / C + + compiler και η εφαρμογή OpenCL (όπως και το AMD APP SDK).

Η OpenCL κερδίζει δημοτικότητα στον ακαδημαϊκό χώρο, με μια σειρά πανεπιστημίων να παραδίδουν μαθήματα OpenCL.

Για τους φοιτητές και τους προγραμματιστές που ενδιαφέρονται για τις πρακτικές του ετερογενούς computing, η AMD διοργανώνει το πρώτο AMD Fusion Developer Summit από τις 13 έως τις 16 Ιουνίου 2011, στο Σιάτλ, Ουάσινγκτον. Οι αιτήσεις μπορούν να κατατεθούν έως την Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαδραστικές συνεδρίες και πρακτικές δοκιμές, ώστε να εμβαθύνουν τη γνώση τους στον προηγμένο προγραμματισμό των CPU και GPU και να κατανοήσουν τον τρόπο με τον οποίο οι εφαρμογές λογισμικού μπορούν να επωφεληθούν πλήρως από την παράλληλη επεξεργαστική ισχύ των APUs, επιφέροντας τις επιδόσεις ενός supercomputer στις καθημερινές λειτουργίες ενός υπολογιστή.

ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC