Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011

Ανακοινώθηκαν οι επιτυχόντες του προγράμματος Vodafone World of Difference

Η Vodafone ανακοίνωσε τους επιτυχόντες του πρωτοποριακού προγράμματος κοινωνικής συνεισφοράς «Vodafone World of Difference» που ξεκίνησε στην Ελλάδα τον περασμένο Σεπτέμβριο. Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα σε αυτούς που έχουν επιλεγεί να εργαστούν στον κοινωφελή μη κερδοσκοπικό οργανισμό της επιλογής τους, για ένα συγκεκριμένο έργο.

Οι επιτυχόντες του προγράμματος οι οποίοι θα εργασθούν για ένα χρόνο στον οργανισμό της επιλογής τους είναι οι ακόλουθοι:

Καίτη Αλευρά, η οποία θα αναλάβει τη Διεύθυνση του νέου Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων και Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης που κατασκευάζει ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής «ΑΝΙΜΑ» στα Καλύβια Αττικής.

Κωνσταντίνος Κωστόπουλος, ο οποίος θα αναλάβει τη θέση του Επαγγελματικού Συμβούλου στο Σύλλογο για την Ψυχική Υγεία – Σ.Ο.Ψ.Υ. Πάτρας, παρέχοντας τις υπηρεσίες του σε λήπτες Ψυχικής Υγείας και τις οικογένειές τους.

Βασιλική Χατζοπούλου, η οποία θα εργαστεί στο Σύλλογο Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα "ΠΕΡΠΑΤΩ" του Ν. Ροδόπης ως κοινωνική λειτουργός, υπεύθυνη για θέματα που αφορούν στην εξυπηρέτηση των ατόμων με κινητικά προβλήματα και την προσβασιμότητα του Νομού.

Παράλληλα, η Vodafone έδωσε τη δυνατότητα και στους εργαζομένους της να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, επιλέγοντας τον αγαπημένο τους μη κερδοσκοπικό οργανισμό για να εργαστούν για 6 μήνες. Επιτυχών είναι ο Ιωάννης Ροδίτης, ο οποίος θα εργαστεί στο Σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ως Business Developer στο Κέντρο Νοτιοανατολικής Ευρώπης για τα Εξαφανισμένα και υπό Εκμετάλλευση Παιδιά.

Όλες οι αιτήσεις αξιολογήθηκαν ξεχωριστά με βασικά κριτήρια τη δέσμευση, το δυναμισμό, αλλά και τις κατάλληλες ικανότητες, τη γνώση και τα αναγκαία προσόντα. Επιπρόσθετα, κάθε αίτηση αξιολογήθηκε σύμφωνα με την ανθρωπιστική και κοινωφελή της αξία, το εφικτό της υλοποίησης και τη βιωσιμότητά της.

Το δύσκολο έργο της ανάδειξης των τελικών νικητών ανέλαβε πενταμελής επιτροπή, η οποία κλήθηκε να ξεχωρίσει, μέσα από προσωπικές συνεντεύξεις, τους επιτυχόντες. Μέλη της κριτικής επιτροπής ήταν οι: Νίκος Αναλυτής, Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, Νάνσυ Παπαλεξανδρή, Καθηγήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ηλίας Μοσχονάς, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. & Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της Vodafone, Αγγελική Παπαντωνίου, Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων της Vodafone και Έλσα Σταθοπούλου, Υπεύθυνη Κοινωνικής Συνεισφοράς της Vodafone.

H Vodafone έλαβε στο διάστημα των πέντε εβδομάδων της περιόδου υποβολής των αιτήσεων 292 αιτήσεις από το ευρύ κοινό, από τις οποίες το 70% προήλθε από ενδιαφερομένους στην Αττική, ενώ το 25% προήλθε από άτομα τα οποία είχαν ήδη μόνιμη απασχόληση.

Υπενθυμίζεται ότι το Vodafone World of Difference είναι ένα παγκόσμιας εμβέλειας πρόγραμμα που μέχρι σήμερα εφαρμόζεται από τη Vodafone σε 20 χώρες με μεγάλη επιτυχία, έχοντας δώσει την ευκαιρία σε περισσότερους από 950 επιτυχόντες να εργαστούν στον οργανισμό της επιλογής τους.

Το πρόγραμμα «Vodafone World of Difference» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας της Vodafone.

ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC