Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011

Panasonic Lumix DMC-TZ22/TZ18: νέες compact

Oι δύο νέες ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές DMC-TZ22 και DMC-TZ18 της Panasonic έρχονται να διαδεχθούν την Lumix DMC-TZ10. Η DMC-TZ22 διαθέτει αισθητήρα των 14,1MPixels κι ένα αντικειμενικό φακό Leica με 16x οπτικό ζουμ.

Πολυάριθμα βοηθητικά ηλεκτρονικά υπόσχονται να απλοποιήσουν τις φωτογραφήσεις σας, όπως είναι, για παράδειγμα, ο σταθεροποιητής εικόνας, μια λειτουργία αναγνώρισης της ανάλυσης, αυτοματισμοί που αναγνωρίζουν το φωτισμό, τα πρόσωπα και την κίνηση και μια λειτουργία διόρθωσης του φαινομένου των κόκκινων ματιών (το οποίο, ως γνωστό, εμφανίζεται συχνά σε φωτογραφήσεις με φλας).

Η TZ22 γράφει τα βίντεο σε Full HD ανάλυση (1.920x1.080pixels) σε ταχύτητα έως τα 60fps. Επιπλέον χάρη στο GPS module που ενσωματώνει μπορεί να εισαγάγει geotags στις λήψεις σας. Είναι επίσης εφικτές και οι 3D φωτογραφήσεις. Η καθοδήγηση της γίνεται μέσω μια οθόνης αφής των 7,5 εκατοστών ενώ η ενδεικτική της τιμή ανέρχεται στα 429 ευρώ.

Η DMC-TZ18 είναι, σε σχέση με την TZ22, πιο λεπτή. Γράφει τα βίντεο σε HD format (720p) ενώ δεν διαθέτει GPS module ούτε 3D λειτουργικότητα. Σε mode σειριακής λήψης μπορεί, δε, να τραβήξει έως δέκα εικόνες ανά δευτερόλεπτο. Κατά τα άλλα έχει τον ίδιο εξοπλισμό με την TZ22. Η ενδεικτική της τιμή ανέρχεται στα 329 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC