Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011

Μοντελοποίηση Data Centers από την APC by Schneider Electric

H APC by Schneider Electric, παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών ισχύος και ψύξης, ανακοίνωσε σήμερα τη δημιουργία μιας νέας εξειδικευμένης επιχειρηματικής δραστηριότητας ανάπτυξης λογισμικού με σκοπό την πρωτοπορία σε όλους τους τομείς που σχετίζονται με το περιβάλλον ενός data center.
Το συγκεκριμένο τμήμα θα είναι υπεύθυνο για την προώθηση όλων των συστημάτων λογισμικού και διαχείρισης της φυσικής υποδομής ενός data center. Επίσης, θα έχει την ευθύνη για την ανάπτυξη λογισμικού, τη δημιουργία προσφοράς, τις πωλήσεις, το service, το marketing, καθώς και για την ανάπτυξη συνεργατών μέσω συγκεκριμένων προγραμμάτων.

«Θεσπίζοντας ένα νέο και εξειδικευμένο τμήμα ανάπτυξης λογισμικού με ξεκάθαρη στρατηγική και αντικείμενο, αποδεικνύουμε έμπρακτα τη δέσμευσή μας να αναδειχθούμε σε παγκόσμιο ηγέτη στο λογισμικό για data centers», δήλωσε ο Laurent Vernerey, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της APC. «Αυτή η εξέλιξη στο εσωτερικό της APC ευθυγραμμίζεται με το όραμα της Schneider Electric να εξελιχθεί σε παγκόσμιο ηγέτη στη διαχείριση ενέργειας». Η συγκεκριμένη δραστηριότητα θα συνεισφέρει ουσιαστικά στην αρχιτεκτονική Ecostruxure της Schneider Electric, υποστηρίζοντας τις πρωτοβουλίες της εταιρείας αναφορικά με τη διαχείριση ενέργειας.

Βασικό αντικείμενο της ομάδας αυτής αποτελεί το λογισμικό και οι εφαρμογές διαχείρισης φυσικής υποδομής της APC InfraStruxure, σημαντικό συστατικό στοιχείο του Ecostruxure. Μέσω του λογισμικού InfraStruxure απλοποιείται η διαχείριση της φυσικής υποδομής του Data Center και επιτρέπεται η βελτίωση της απόδοσης της ενέργειας και της λειτουργίας σε όλους τους τομείς των data centers.

Σύμφωνα με έκθεση του Group 451 με τίτλο «Λογισμικό Διαχείρισης Datacenter & Απόδοσης Ενέργειας» [Ιούλιος 2009], «η Schneider Electric διαθέτει την οικονομία κλίμακας, το όνομα, το όραμα και τη διεισδυτικότητα να αναλάβει ηγετική θέση στο λογισμικό διαχείρισης ενέργειας για data centers, ενώ και το μέγεθός της είναι ενισχυτικό στη διαμόρφωση σημαντικών συμμαχιών. Τη δεδομένη στιγμή, το InfraStruxure αποτελεί απλά μία από τις εναλλακτικές προσφορές στην αγορά, διαθέτει, όμως, τις δυνατότητες να εξελιχθεί σε ξεκάθαρο ηγέτη».

Το λογισμικό διαχείρισης InfraStruxure της APC βοηθά τις εταιρείες να εξοικονομήσουν ενέργεια και κόστος, ενώ υποστηρίζουν το βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, τις οικονομικές προβλέψεις καθώς και την κατάρτιση προϋπολογισμού. Μέσω των υπηρεσιών αυτών, οι διαχειριστές data centers και τα στελέχη IT έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν συνολική εικόνα της ποιότητας των υπηρεσιών στις υποδομές data center, της ολοκληρωμένης διαχείρισης ενέργειας καθώς και του σχετικού λειτουργικού κόστους.

Το ουδέτερο αυτό λογισμικό προσφέρει πρώτο στην αγορά διευρυμένες δυνατότητες συνεργασίας με σημαντικά ΙΤ υποστηρικτικά συστήματα, που περιλαμβάνουν διαχείριση ισχύος, διαχείριση κτηρίου καθώς και επιχειρησιακή διαχείριση, επιτρέποντας τηλε-παρακολούθηση, τηλε-έλεγχο και επίλυση θεμάτων σε ένα φιλικό - για τον χρήστη - «περιβάλλον».

Στο λογισμικό περιλαμβάνονται τα InfraStruxure Operations – για τη διαχείριση καθημερινής λειτουργίας και απογραφής, InfraStruxure Central – για τη συλλογή δεδομένων και τηλε-παρακολούθηση, InfraStruxure Capacity, ΙnfraStruxure Change – για το σχεδιασμό και τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας του Data Center, καθώς και το InfraStruxure Energy Efficiency – για την ανάλυση ενέργειας και τη μοντελοποίηση σε επίπεδο server εντός του Rack.

Επικεφαλής του εξειδικευμένου αυτού τμήματος είναι ο Soeren B. Jensen, Αντιπρόεδρος του Data Center Software της APC, με άμεση αναφορά στον Laurent Vernerey, Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της APC, καθώς και σε εποπτικό συμβούλιο που έχει συσταθεί αποκλειστικά για το σκοπό αυτό.

Σχετικά με την APC by Schneider Electric
Η APC by Schneider Electric, κορυφαία εταιρεία παροχής υπηρεσιών ισχύος και ψύξης παγκοσμίως, προσφέρει πρωτοποριακά προϊόντα τεχνολογίας, λογισμικό και υπηρεσίες σχεδιασμένες να διασφαλίζουν τη μέγιστη ενεργειακή αποδοτικότητα για την κατοικία, την επιχείρηση, το data center και τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Βασισμένη στη δυναμική, την εμπειρία και το ευρύ δίκτυο της Schneider Electric Critical Power & Cooling Services, η APC προσφέρει σωστά μελετημένες και άψογα εγκατεστημένες λύσεις καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής τους.
Μέσω της αδιαμφισβήτητης δέσμευσή της για καινοτομία, η APC παρέχει ενεργειακά αποδοτικές λύσεις για σημαντικές τεχνολογικές και βιομηχανικές εφαρμογές. Μεταξύ των υπηρεσιών που προσφέρει η APC περιλαμβάνονται συστήματα αδιάλειπτης παροχής ενέργειας [UPS], ψυκτικές μονάδες, racks, ασφάλεια, σχεδιασμός και διαχείριση λογισμικού, συμπεριλαμβανομένης και της αρχιτεκτονικής APC InfraStruxure, της πιο ολοκληρωμένης λύσης ισχύος, ψύξης & διαχείρισης της αγοράς.
Παγκόσμιος ειδικός στη διαχείριση ενέργειας και με παρουσία σε περισσότερες από 100 χώρες, η Schneider Electric προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στις αγορές της ενέργειας και των υποδομών, του βιομηχανικού και κτιριακού αυτοματισμού, των data centers/δικτύων, καθώς και ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών για την κατοικία. Εστιάζοντας στην ενεργειακή ασφάλεια, αξιοπιστία και απόδοση οι πάνω από 100.000 υπάλληλοι της εταιρείας κατάφεραν πωλήσεις αξίας €15,8+ δισ. μέσα στο 2009 μέσω της δέσμευσής τους να βοηθήσουν ανθρώπους και οργανισμούς να «αξιοποιούν στο μέγιστο την ενέργειά τους».

ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC