Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011

Η Μηλιά, ένας χώρος ψηφιακής αφήγησης

Η ερευνητική ομάδα «Ψηφιακά Μέσα για Μάθηση» (Digital Media for Learning, παρουσίασε την Κυριακή (30/01) και ώρα 2.00 μμ στη Γωνιά των Εκπαιδευτικών και των Γονέων της 4ης Έκθεσης Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου την Μηλιά, μια ανοικτή πλατφόρμα συλλογικής διαδραστικής ψηφιακής αφήγησης (social interactive digital storytelling), για την υποστήριξη της διαδραστικής ανάγνωσης και συνεργατικής δημιουργίας αφηγήσεων κάθε είδους και μορφής.
Συντονιστές ήταν ο Καθηγητής Μ. Μεϊμάρης και Δρ. Δ. Γκούσκος, Λέκτορας του Εργαστηρίου Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα ΜΜΕ Πανεπιστημίου Αθηνών (http://www.media.uoa.gr/ntlab), με την υποστήριξη του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας (ΕΠΙΕΕ).

Οι εφαρμογές της Μηλιάς συμπεριλαμβάνουν την αφήγηση αυτή καθ’ εαυτή, την εκπαίδευση, τις εκδόσεις, την υποστήριξη της λογοτεχνικής παραγωγής και της ψηφιακής φιλαναγνωσίας, αλλά και γενικότερα τη συλλογική προβολή και διαμόρφωση ψηφιακού λόγου και ψηφιακής δημιουργίας.

Πηγη:cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC