Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2010

Βίντεο απεικονίζει το World of Warcraft με το Kinect

Προγραμματιστές από το Institute for Creative Technologies του Πανεπιστημίου της Νότιας Καρολίνα κατάφεραν να κάνουν εφικτή τη χρήση του Kinect στο παιχνίδι World of Warcraft. Σε ένα βίντεο επιδεικνύουν πώς μπορούν να ελέγξουν το παιχνίδι μέσω των χειρονομιών που κάνουν με το Kinect.
Γι’ αυτό το σκοπό χρησιμοποιούν το FAAST (Flexible Action and Articulated Toolkit), το οποίο αναπτύχθηκε από το ίδιο ινστιτούτο. Το εν λόγω software μετατρέπει τις κινήσεις που κάνετε με το Kinect σε εισαγωγές πληκτρολογίου.

Στην περίπτωση του World of Warcraft ο driver διαμορφώθηκε κατά τέτοιο τρόπο, ώστε μια κίνηση του σώματος προς τα εμπρός ή προς τα πίσω να μεταφράζεται σε αντίστοιχη κίνηση ενός χαρακτήρα του παιχνιδιού. Με το αριστερό χέρι μπορείτε να σηματοδοτήσετε έναν αντίπαλο, ενώ με το δεξί επιλέγετε τον τρόπο επίθεσης.

Προς το παρόν ο αριθμός των υποστηριζόμενων κινήσεων είναι περιορισμένος. Κάτι που θα αλλάξει συντόμως. Σημειωτέο ότι η τεχνολογία FAAST αναπτύχθηκε κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να βρει εφαρμογή και σε παιχνίδια που δεν έχουν σχεδιαστεί για την υποστήριξη του Kinect.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC