Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2010

iPad 2: εκκίνηση με πάνω από 500.000 συσκευές

Οι ενδείξεις για την κυκλοφορία στην αγορά της δεύτερης γενιάς του iPad στις αρχές του 2011 όλο και πυκνώνουν. Το ταϊβανέζικο περιοδικό 'DigiTimes' μας προσφέρει επιπλέον στοιχεία για το νέο iPad επικαλούμενο ενημέρωση από τις εταιρείες κατασκευής του.


Έτσι το iPad 2 θα κυκλοφορήσει σε τρεις εκδόσεις. Θα υπάρχει μια καθαρά Wi-Fi έκδοση όπως και μια έκδοση που θα υποστηρίζει τόσο το Wi-Fi όσο και το UMTS. Επιπλέον θα κυκλοφορήσει και μια τρίτη έκδοση με το Wi-Fi και υποστήριξη του CDMA, η οποία θα προορίζεται για τα αμερικανικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας (και για μερικά ασιατικά δίκτυα).

Η αναλογία παραγωγής αυτών των εκδόσεων θα ανέρχεται στο 3:4:3. Τουτέστιν οι συσκευές UMTS θα παράγονται σε μεγαλύτερες ποσότητες. Τον Ιανουάριο του 2011 αναμένεται να έχουν παραχθεί ήδη 500.000-530.000 οι οποίες και θα διοχετευτούν στα διάφορα κανάλια διανομής.

Στο νέο iPad η Apple έχει βελτιώσει, μεταξύ άλλων, την επιφάνεια της οθόνης. Αυτή θα είναι περισσότερο ανθεκτική στις βρωμιές, κάτι που αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα για μια οθόνη αφής. Εκτός αυτού θα είναι περισσότερο αντιανακλαστική.

Σύμφωνα με τις πηγές το iPad 2 αναμένεται να πουλήσει μέσα στο 2011 περίπου 40 εκατομμύρια τεμάχια. Κάτι που θα αντιστοιχεί στο 65-75% της συνολικής αγοράς Tablets.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC