Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2010

Σουηδία: Χάκερ ανέβασαν ερωτικές αγγελίες στο ιστολόγιο του Μπιλντ

Η αγγελία "Όμορφες Ρωσίδες αναζητούν τον έρωτα και το γάμο" που εμφανιζόταν στο ιστολόγιο του σουηδού υπουργού Εξωτερικών Καρλ Μπιλντ είναι έργο χάκερ, δήλωσε ο επικεφαλής της σουηδικής διπλωματίας.


"Προφανώς έχει γίνει κάποιου είδους κυβερνοπειρατεία", δήλωσε ο Μπιλντ στο σουηδικό πρακτορείο ΤΤ το οποίο τον ρώτησε σχετικά με αυτή την αγγελία που εμφανίστηκε στο ιστολόγιο του υπουργού, όπου συνηθίζει να ανεβάζει σχόλια για την επικαιρότητα, προτού εξαφανιστεί από μόνη της.

Σύμφωνα με το πρακτορείο η αγγελία εμφανίστηκε μόλις ο Μπιλντ ανέβασε στο ιστολόγιό του ένα σχόλιο για τη σύνοδο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) στο Καζακστάν στις αρχές Δεκεμβρίου.

Στη συνέχεια εμφανίστηκαν και άλλες αγγελίες στο ιστολόγιο του υπουργού, όμως όλες είχαν εξαφανιστεί σήμερα το πρωί και ο Μπιλντ διέψευσε ότι πούλησε χώρο στο ιστολόγιό του για διαφημιστικούς λόγους.

Η εκπρόσωπός του Ανα Καρλότα Γιόχανσον δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο υπουργός δεν επιτρέπει τις διαφημίσεις στο ιστολόγιό του και ότι αυτές οι μικρές αγγελίες εξαφανίστηκαν λίγο αφού ανέβηκαν.

Ο Μπιλντ γράφει πολύ συχνά στο ιστολόγιό του, αλλά και στο λογαριασμό του στο Twitter. Συνδέσμους και για τις δύο αυτές διευθύνσεις μπορεί κανείς να βρει στον επίσημο ιστότοπο του υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγη:nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC