Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2010

Amazon: μπλόκο στα ανεπιθύμητα δώρα

Σε όλους τύχει κάποια στιγμή να πάρουν κάποιο δώρο που δεν τους αρέσει. H Amazon αναγνωρίζει το πρόβλημα και επιθυμεί να το λύσει εισάγοντας μια μέθοδο μέσω της οποίας δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες της να μπλοκάρουν τα ανεπιθύμητα δώρα χωρίς να τους τα στείλει.

Και πώς γίνεται αυτό; Οι πελάτες συμπληρώνουν μια λίστα στην οποία αναφέρουν εκείνα τα δώρα που θα ήθελαν να μπλοκάρουν εξαρχής. Και όταν κάποιος επιχειρήσει να στείλει ένα προϊόν που ανήκει σε αυτή τη λίστα, η Amazon μπλοκάρει τη διαδικασία και στέλνει αντ’ αυτού ένα κουπόνι.

Εναλλακτικά οι πελάτες δεν μπορούν να μπλοκάρουν μόνο μεμονωμένα προϊόντα αλλά και συγκεκριμένα άτομα. Έτσι αν, για παράδειγμα, γνωρίζετε ότι κάποιος γνωστός σας συνηθίζει να σας στέλνει αλλοπρόσαλλα δώρα μπορείτε να επιλέξετε ότι κάθε δώρο που σας αποστέλλεται από αυτόν να μετατρέπεται αυτόματα σε κουπόνι.

Η ιδέα της Amazon δεν αρέσει σε όλους. Ήδη στην Αμερική μερικοί πελάτες διαμαρτύρονται ότι με αυτή την τακτική αλλοιώνεται το πνεύμα των Χριστουγέννων. Η Amazon ενδεχομένως να ξεκίνησε αυτή την τακτική για δικό της όφελος: οι αποστολές προϊόντων της κοστίζουν πολλά χρήματα. Ίσως το μπλοκάρισμα των ανεπιθύμητων δώρων τη βοηθά, έστω προσωρινά, να μειώσει το κόστος.

Για το αν η ιδέα της Amazon επικρατήσει και στην πράξη δεν μένει παρά να το δούμε στο μέλλον. Άλλωστε το νέο σύστημα της θα τεθεί σε λειτουργία από τα Χριστούγεννα του 2011.

ΠΗΓΗ: WashingtonPost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC