Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2010

Πρόσκληση συμμετοχής στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Άρχισαν οι εγγραφές για τον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O. που διοργανώνεται από τη αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία WRO Hellas και απευθύνεται σε μαθητές και φοιτητές απ' όλη την Ελλάδα.Ο διαγωνισμός υποστηρίζεται από την εταιρεία Διερευνητική Μάθηση Α.Ε., τηνΠ.Ε.Κα.Π. (Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής),την I.E.E.E. Greek section (student branch), το Robotics Club (τμήματος Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών Πανεπιστημίου Πατρών) και την W.R.O. ( World Robotics Olympiad).

Καλούνται όλα τα σχολεία της χώρας, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα ΤΕΕ, τα ΤΕΙ, τα ΑΕΙ, όπως επίσης ιδιώτες, γονείς, σύλλογοι και αλυσίδες πληροφορικής να συμμετάσχουν στον Διαγωνισμό

Ο οργανισμός WRO δημιουργήθηκε το 2004 από το Ινστιτούτο Επιστημών και Τεχνολογίας της Κίνας, το Τεχνολογικό Πάρκο της Σιγκαπούρης, το Πόχανγκ Πανεπιστήμιο της Κορέας, το Ινστιτούτο τεχνολογίας της Ιαπωνίας και άλλα περιφερειακά Πανεπιστήμια. Σε συνεργασία με την εταιρεία Lego Education (www.lego.com/education) διοργανώνουν κάθε χρόνο τον Παγκόσμιο Μαθητικό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Η κάθε χώρα μέλος του W.R.O. διοργανώνει έναν εθνικό διαγωνισμό και οι διακριθέντες του διαγωνισμού αυτού θα έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής που θα διεξαχθεί 4-6 Νοεμβρίου 2011 στο Abu Dhabi (Ην. Αραβικά Εμιράτα)

Η Ελληνική Παρουσία

Έχοντας συμμετάσχει σε δύο παγκόσμιες ολυμπιάδες ρομποτικής σας γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα αρχίζει να σταθεροποιεί την θέση της ανάμεσα στις 15 καλύτερες χώρες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό. Σε συνδυασμό με την συνεχόμενη αύξηση των συμμετοχών στον εθνικό διαγωνισμό (50% αύξηση) μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι τα οφέλη που θα αποκομίσει από την συμμετοχή οποιοσδήποτε μαθητής – φοιτητής σε αυτήν την διαδικασία, είτε σε εθνικό, είτε σε παγκόσμιο επίπεδο, θα είναι τεράστια.

Επιστημονική Επιτροπή W.R.O. Hellas

Οι ομάδες θα κριθούν από επιστημονική Επιτροπή της οποίας πρόεδρος είναι ο κ Τζες Αντώνης, καθηγητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του Πανεπιστημίου Πατρών www.ece.upatras.gr

Regular Category

Πολύ σύντομα (15 – 29 Ιανουαρίου 2011) στο www.WROHellas.gr θα ανακοινωθούν οι πίστες για κάθε κατηγορία Δημοτικό – Γυμνάσιο – Λύκειο .

Επίσης στο ίδιο διάστημα θα αναρτηθεί στο site του διαγωνισμού και το link για την online δήλωση συμμετοχής.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ομάδες μαθητών από τα σχολεία όλης της χώρας.

Open category

Τη φετινή χρονιά θα συμμετάσχουν και φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ χωρίς περιορισμό στην ηλικία στην Open κατηγορία του διαγωνισμού.

Πηγη:e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC