Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010

ΗΠΑ: "Τρομοκρατική οργάνωση το Wikileaks;"

Julian Assange
Ο εντεταλμένος επικεφαλής της επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ της Βουλής των Αντιπροσώπων, Peter King, θεωρεί ότι το Wikileaks, η πλατφόρμα των αποκαλύψεων, αποτελεί τρομοκρατικό οργανισμό. Κατά την άποψη του αυτή η πλατφόρμα πληροί όλες τις προδιαγραφές για να τοποθετηθεί στην ίδια μαύρη λίστα όπως η Al Qaeda και η γιαπωνέζικη σέχτα που είχε κάνει επίθεση με το δηλητηριώδες αέριο σαρίν στο ιαπωνικό μετρό.

Όπως αναφέρει το 'CNet', ο King απαίτησε από την αμερικανική κυβέρνηση να δει με αντίστοιχη οπτική γωνία τα γεγονότα: "Το Wikileaks αποτελεί μια σαφής και συνεχής απειλή για την ασφάλεια των ΗΠΑ" πιστεύει ο αμερικανός εντεταλμένος.

Αιτία για αυτήν την απαίτηση του αμερικανού πολιτικού είναι οι πρόσφατες δημοσιεύσεις του Wikileaks. Μετά τη δημοσίευση εγγράφων σχετικά με τη δράση του αμερικανικού στρατού στον πόλεμου του Ιράκ και του Αφγανιστάν, η πλατφόρμα επανήλθε με τη δημοσίευση εκατοντάδων χιλιάδων απόρρητων διπλωματικών εγγράφων.

Αν τελικά το Wikileaks μπει στη μαύρη λίστα των επικίνδυνων οργανισμών, τότε αυτό θα είχε άμεσες επιπτώσεις στη χρηματοδότηση της πλατφόρμας. Καμία εταιρεία στις ΗΠΑ δεν θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει οποιοδήποτε project σχετίζεται με το Wikileaks.

Το Wikileaks χρηματοδοτείται, μεταξύ άλλων, από δωρεές μέσω του PayPal, της Visa και της Mastercard. Αυτό πλέον δεν θα είναι εφικτό. Και όσοι χρηματοδοτούσαν το Wikileaks θα κινδύνευαν να συλληφθούν σε ένα ταξίδι τους στις ΗΠΑ.

Ο King απαίτησε επίσης τη έναρξη της σχετικής διαδικασίας κατά του Wikileaks αλλά και κατά του Julian Assange, τον επίσημο εκπρόσωπο του οργανισμού. Ο οποίος θα πρέπει να κατηγορηθεί, σύμφωνα με τον King, για κατασκοπεία κατά της Αμερικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC