Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2010

Το Chrome OS θα μπορούσε να αντικαταστήσει το 60% των Windows PCs

Ο Linus Upson, ο αρμόδιος για το Chrome αντιπρόεδρος της Google, είχε προσφάτως μια συζήτηση με τους 'New York Times' για το επερχόμενο λειτουργικό σύστημα Chrome OS. Και είναι της άποψης ότι το Chrome OS θα μπορούσε να αντικαταστήσει άμεσα το 60% των Windows PCs στις επιχειρήσεις.

Τα λόγια του τα τεκμηρίωσε ο Upson αρκετά καλά. Διευκρίνισε ότι αναφέρεται σε εκείνες τις επιχειρήσεις στις οποίες τα παιχνίδια και το περιεχόμενο multimedia παίζουν δευτερεύοντα ρόλο. Για κλασικά γραφεία, δηλαδή, όπου τα έγγραφα και τα φύλλα εργασίας στο Excel μπορούν να διεκπεραιωθούν άνετα μέσα από το περιβάλλον ενός browser.

Επιπλέον ο Upson εκτιμά ότι αρκετοί administrators σε εταιρίες θα υποβαθμιστούν καθώς τα software updates δεν θα παίζουν κανένα ρόλο πλέον. Επειδή σχεδόν όλες οι εφαρμογές θα είναι υπηρεσίες του Web, δεν θα πρέπει κανείς να άγχεται για τα updates. Και οι administrators δεν θα χρειάζεται να κάνουν κάτι γι’ αυτό.

Ο αντιπρόεδρος είπε μερικά πράγματα και για το μέλλον του Chrome OS. Αν και αρχικά θα χρησιμοποιηθεί σε netbooks, αργότερα θα βρει τη θέση του τόσο σε τηλεοράσεις όσο και σε Tablets.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC