Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010

Alcatel-Lucent: συνεργασία με τις China Mobile, China Telecom & China Unicom

Η Alcatel-Lucent ανακοίνωσε την υπογραφή τριών συμφωνιών-πλαίσιο, συνολικού ύψους 1,178 δισεκατομμυρίων ευρώ, για την προμήθεια εξοπλισμού δικτύου, εφαρμογών και υπηρεσιών στις εταιρείες China Mobile, China Telecom και China Unicom.

Η υπογραφή των συμφωνιών ολοκληρώθηκε, στις 5 Νοεμβρίου 2010, κατά την επίσκεψη του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, κ. Hu Jintao, στο Παρίσι. Την τελετή υπογραφής παρακολούθησαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι των δύο χωρών, γεγονός που υπογραμμίζει την ιδιαίτερη σημασία των συμφωνιών αυτών για την εμπορική συνεργασία μεταξύ Κίνας και Γαλλίας.

Παράλληλα, σε κοινή τους ανακοίνωση η Verizon Wireless και η Alcatel-Lucent ανακοίνωσαν την υπογραφή συμφωνίας, διάρκειας 4 ετών και ύψους 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, για την προμήθεια εξοπλισμού και υπηρεσιών στο πλαίσιο της επέκτασης του δικτύου 3ης γενιάς της Verizon Wireless, αλλά και της κατασκευής του δικτύου 4ης γενιάς (4G/LTE) της εταιρείας.

Η Alcatel-Lucent εξακολουθεί να είναι ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές δικτυακών υποδομών της Verizon Wireless και η συμφωνία αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει την μακροχρόνια σχέση συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών.

Ειδικότερα για τις συμφωνίες- πλαίσιο με τις κινεζικές εταιρείες επικοινωνιών, η Alcatel-Lucent σημείωσε τα εξής:

• Η αξία της προγραμματικής συμφωνίας με την China Mobile ανέρχεται, περίπου, σε 530 εκατομμύρια ευρώ και καλύπτει την προμήθεια των κορυφαίων λύσεων της Alcatel-Lucent για δίκτυα κινητών επικοινωνιών όπως, μεταξύ άλλων, εξοπλισμό τεχνολογίας GSM και TD-SCDMA, δίκτυα μετάδοσης, IP routers, πλατφόρμες IP Multimedia Subsystem (IMS) και υπηρεσίες ενοποίησης (integration) και συντήρησης.

• Η αξία της προγραμματικής συμφωνίας με την China Telecom ανέρχεται, περίπου, σε 343 εκατομμύρια ευρώ και καλύπτει, μεταξύ άλλων, την προμήθεια των κορυφαίων λύσεων της Alcatel-Lucent για ασύρματα δίκτυα τεχνολογίας CDMA, πλατφόρμες οπτικών επικοινωνιών τεχνολογίας (xPON) and DSL, IP routers, εξοπλισμό δικτύων μετάδοσης και εφαρμογές.

• Η αξία της προγραμματικής συμφωνίας με την China Unicom ανέρχεται, περίπου, σε 305 εκατομμύρια ευρώ και καλύπτει, μεταξύ άλλων, την προμήθεια των κορυφαίων λύσεων της Alcatel-Lucent για ασύρματα δίκτυα τεχνολογίας WCDMA και GSM, πλατφόρμες οπτικών επικοινωνιών τεχνολογίας (xPON), IP routers, εξοπλισμό δικτύων μετάδοσης, managed services, λύσεις femtocells, εξοπλισμό για τη σύγκλιση των δικτύων τηλεφωνίας, Ίντερνετ και ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών, καθώς επίσης και εφαρμογές 3G.

Αξιοποιώντας τις κορυφαίες τεχνολογίες και τις λύσεις της Alcatel-Lucent, η China Mobile, η China Telecom και η China Unicom θα είναι σε θέση να αυξήσουν ακόμη περισσότερο τη χωρητικότητα και την απόδοση των δικτύων τους, και να προσφέρουν στους πελάτες τους μια σειρά υπηρεσίες κινητής και σταθερής επικοινωνίας υψηλής ποιότητας.

“Σε μια αγορά που βρίσκεται σε άνθηση, όπως αυτή της Κίνας, ο ρόλος της Alcatel-Lucent συνίσταται στο να βοηθά τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών να μεταφέρουν τη δύναμη της ευρυζωνικής επικοινωνίας και του ΙΡ στα χέρια των πελατών τους, είτε αυτοί βρίσκονται στο δρόμο, είτε στο σπίτι ή το γραφείο τους,” δήλωσε ο κ. Ben Verwaayen, Διευθύνων Σύμβουλος της Alcatel-Lucent.

Οι συμφωνίες αυτές επιβεβαιώνουν τη θέση της Alcatel-Lucent ως στρατηγικού συνεργάτη της China Mobile, της China Telecom και της China Unicom. Παράλληλα, αξιοποιούν την παρουσία του Ομίλου στην Κίνα, η οποία χρονολογείται από το 1984 με τη ναυαρχίδα Alcatel-Lucent Shanghai Bell.

Όσον αφορά, τώρα, τη συμφωνία με τη Verizon Wireless, η Alcatel-Lucent αναλαμβάνει την προμήθεια εξοπλισμού που εκτείνεται στο σύνολο των λύσεων της εταιρείας:

• Ολοκληρωμένα δίκτυα ασύρματης πρόσβασης τεχνολογίας CDMA και LTE,

• δίκτυα μετάδοσης οπτικής και μικροκυματικής τεχνολογίας, καθώς και δίκτυα IP,

• πλήρεις υπηρεσίες ανάπτυξης και ενοποίησης δικτύων.

“Η διαρκής βελτίωση των δικτυακών μας υποδομών βρίσκεται στο DNA της Verizon Wireless,” δήλωσε ο κ. Tony Melone, γενικός διευθυντής τεχνολογίας στη Verizon Wireless. “Η αξιοπιστία του δικτύου μας αποτελεί τον κύριο λόγο για τον οποίο οι πελάτες μας επιλέγουν και μένουν μαζί μας. Με την ισχυρή υποστήριξη της Alcatel-Lucent, συνεχίζουμε να βελτιστοποιούμε το δίκτυο μας ώστε να παραμείνουμε και τα επόμενα χρόνια ο πιο αξιόπιστος πάροχος στην Αμερική.”

“Η Verizon Wireless και η Alcatel-Lucent έχουν μια μακρόχρονη συνεργασία που χρονολογείται από την εισαγωγή του CDMA, το οποίο παραμένει μια ανταγωνιστική τεχνολογία, καθώς η Alcatel-Lucent δίνει τη δυνατότητα στη Verizon να εισάγει την επόμενη της γενιά, το 4G/LTE,” δήλωσε ο κ. Robert Vrij, Πρόεδρος της Alcatel-Lucent στην περιοχή της Αμερικής. “Επιπλέον, η συμφωνία αυτή υπογραμμίζει την εμπιστοσύνη της Verizon Wireless προς την ικανότητα της Alcatel-Lucent να υποστηρίξει τόσο τις υπάρχουσες υποδομές 3ης γενιάς, όσο και τα νέα δίκτυα 4G/LTE, αξιοποιώντας μια ολοκληρωμένη και ευέλικτη αρχιτεκτονική, η οποία προσαρμόζεται στις ανάγκες της κάθε παρεχόμενης υπηρεσίας και καλύπτει το σύνολο των υποδομών, από τα δίκτυα ασύρματης πρόσβασης, μετάδοσης, IP backhaul και core, μέχρι τις εφαρμογές.”

ΠΗΓΗ:Δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC