Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010

Εργάτες δηλητηριάστηκαν ενώ κατασκεύαζαν iPhone

Εργάτες σε εργοστάσιο στην Νότια Κίνα που ισχυρίζονται ότι συναρμολογούσαν laptop και iPhone της Apple αντιμετώπισαν σημαντικά προβλήματα στην υγεία τους αφού εισέπνευσαν επικίνδυνα χημικά.

Οι εργάτες βρίσκονται στο νοσοκομείο αφού εισέπνευσαν το χημικό n-hexane.

Σύμφωνα με τους εργάτες, το χημικό χρησιμοποιείται στην παραγωγή των προϊόντων Apple και προκάλεσε στους εργάτες αναπηρία.

Οι εργάτες χρησιμοποιούσαν το χημικό για να κολλήσουν και να καθαρίσουν το λογότυπο της Apple στα προϊόντα της εταιρείας.

Αφού εισέπνευσαν το χημικό, ζαλίστηκαν και έχασαν τις αισθήσεις τους ενώ στη συνέχεια δεν μπορούσαν να περπατήσουν.

Οι εργάτες ισχυρίζονται ότι μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν άλλα χημικά που είναι λιγότερο επικίνδυνα για την υγεία όμως δεν ήταν τόσο αποτελεσματικά. Η εργοδοσία τους πρότεινε να χρησιμοποιούν το n-hexane που είναι πιο αποτελεσματικό.

Μερικοί από τους εργάτες είναι τώρα έξι μήνες στο νοσοκομείο σύμφωνα με τους δημοσιογράφους του Αυστραλέζικου ABC network που επισκέφτηκαν τους εργάτες στη συγκεκριμένη περιοχή.

Εξαιτίας του χημικού, πάνω από 60 εργάτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, κάποιοι από αυτούς νοσηλεύονται ακόμα, άλλοι επέστρεψαν στη δουλειά τους αν και είχαν ακόμα τα συμπτώματα.

Δεν είναι η πρώτο φορά που η Apple βρίσκεται στο επίκεντρο σκανδάλου για τα εργοστάσια παραγωγής των συσκευών της. Μετά τις αυτοκτονίες στην Foxconn το σκάνδαλο με τα δηλητηριώδη αέρια θέτει και πάλι το θέμα της προστασίας των εργατών που κατασκευάζουν ηλεκτρικές συσκευές εταιρειών της Δύσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC