Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010

Internet Explorer 9: διαθέσιμη η 6η preview edition

Στο πλαίσιο της διάσκεψης Professional Developers Conference 2010 (PDC), η Microsoft προσφέρει για download μια νέα Platform Preview έκδοση του Internet Explorer 9. Αυτή η έκδοση διατίθεται, όπως και οι προηγούμενες preview εκδόσεις, χωρίς ένα περιβάλλον εργασίας.

Ως εκ τούτου αυτή η έκδοση προορίζεται αποκλειστικά για τους web developers, οι οποίοι θέλουν να βελτιστοποιήσουν την απεικόνιση των sites του στον browser της Microsoft. Από τεχνολογικής απόψεως η Platform Preview 6 αποτελεί την πιο μοντέρνα υλοποίηση του Internet Explorer 9. Ακόμα και η beta του browser που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο δεν χρησιμοποιεί την τεχνολογία αυτής της έκδοσης.

Στους νεωτερισμούς της ανήκει η υποστήριξη των CSS3 2D transformations. Πρακτικά παραδείγματα αυτής της τεχνικής μπορείτε να δοκιμάσετε στα Flickr Postcards. Εκτός αυτού υποστηρίζονται τα semantics tags στην HTML 5.

H JavaScript engine τρέχει, σύμφωνα με τους προγραμματιστές της Microsoft, πιο γρήγορα από ότι έως τώρα.

Όσον αφορά τα πρότυπα του Web ο Internet Explorer 9 θέτει πολύ ψηλά τον πήχη: τα πρόσφατα δημοσιευθέντα αποτελέσματα του W3C αποδίδουν στον browser της Microsoft την καλύτερη ενσωμάτωση της HTML 5.

Μια δεύτερη beta του Internet Explorer 9 δεν θα υπάρξει. Μετά την τωρινή Platform Preview 6 θα ακολουθήσει η έκδοση Release Candidate του browser – πότε ακριβώς θα γίνει αυτό παραμένει ακόμα άγνωστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC