Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010

Firefox 4: κυκλοφορεί το 2011, τέσσερις επιπλέον betas

Αυτό που είχε υποτεθεί την τελευταία εβδομάδα επιβεβαιώθηκε: η ολοκλήρωση ανάπτυξης του Firefox 4 θα καθυστερήσει – έτσι η τελική έκδοση του Firefox δεν αναμένεται να βγει πριν από το νέο έτος. Ο διευθύνων της Mozilla, Mike Beltzner, ανακοίνωσε τη αναβολή στην κυκλοφορία της τελικής έκδοσης ξεκαθαρίζοντας ότι: "Δεν πρόκειται να κυκλοφορήσουμε ένα πρόγραμμα που δεν θα είναι έτοιμο».

Επιπλέον σύμφωνα με τα λεγόμενα του Beltzner, η Mozilla συνεχίζει την ανάπτυξη της έβδομης beta. Σε αυτήν οι developers θα βελτιώσουν ακόμα περισσότερο την ευστάθεια λειτουργίας ενώ θα ενσωματώσουν και όλες τις λειτουργίες της τελικής έκδοσης. Η beta 7 αναμένεται να βγει μέσα στο Νοέμβριο. Και εξαιτίας της, αναπάντεχα, περισσότερης εργασίας που πρέπει να γίνει από την ομάδα ανάπτυξης, η Mozilla θα αυξήσει τον αριθμό των betas μέχρι την τελική έκδοση.

Έτσι μετά την beta 7 θα ακολουθήσουν οι εκδόσεις beta 8, 9 και 10. Ωστόσο η Mozilla θα επιταχύνει τον ρυθμό ανάπτυξης των betas. Έτσι η beta 10 θα εμφανιστεί στις 10 Δεκεμβρίου 2010. Αρχές του 2011 θα ακολουθήσει η πρώτη έκδοση Release Candidate, παραμένοντας ακόμα άγνωστο πόσες RCs θα δούμε. Μετά από τις RCs θα εμφανιστεί η τελική έκδοση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC