Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010

Broadband και Broadcast – Οι δύο πυλώνες της Κοινωνίας της Πληροφορίας

Η Skylogic, χορηγός στo 12ο συνεδρίο της Infocom που διεξήχθη την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου στην Αθήνα, παρουσίασε τις σημαντικές εξελίξεις σχετικά με την ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας στον τομέα του δορυφορικού internet και της ψηφιακής τηλεόρασης.

Ο Arduino Patacchini CEO της Skylogic, θυγατρική εταιρεία της Eutesat, στα πλαίσια της InfoCom, αναφέρθηκε στις αλλαγές που συντελούνται στο χώρο της τηλεοπτικής μετάδοσης, καθώς η High Definition (HD) TV και 3DTV, αποκτούν κυρίαρχο ρόλο στις προτιμήσεις των καταναλωτών, καθιστώντας επιτακτικότερη την ανάγκη για μεταφορά δεδομένων μεγαλύτερου όγκου.

Σύμφωνα με έρευνα της Euroconsult το 2010, η προτιμώμενη πλατφόρμα για παροχή HDTV στα επόμενα 5 χρόνια θα είναι η δορυφορική. Χαρακτηριστικό της ηγετικής θέσης και της πρωτοπορίας της Eutelsat στο χώρο της δορυφορικής ψηφιακής τηλεόρασης είναι το γεγονός ότι υλοποίησε την πρώτη, αναμετάδοση SuperHiVision εικόνας μέσω δορυφόρου για τα κανάλια BBC, RAI, EBU και NHK, ενώ παράλληλα το 2009, υλοποίησε το πρώτο 3D-HD κανάλι στην Ευρώπη.

Ο κ. Patacchini επεσήμανε ότι στην Ελλάδα, διαφαίνεται από πλευράς τηλεοπτικών φορέων, μια τάση εμπλουτισμού των προσφερόμενων υπηρεσιών τους με WebTV καθώς οι χρήστες αναζητούν ολοένα και περισσότερο διαδραστικές υπηρεσίες όπως, ζωντανή μετάδοση προγραμμάτων, catch-up TV και Video on Demand. Σε αυτή τη νέα ψηφιακή εποχή θα πρέπει να ανταποκριθούν και οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι προσφέροντας μέσω των δικτύων τους, υπηρεσίες όπως, ζωντανή μετάδοση προγραμμάτων και Video on Demand.

Ο Arduino Patachinni, αναφέρθηκε ακόμα στην υπηρεσία Tooway, ένα οικονομικό και υψηλής ποιότητας σύστημα ευρυζωνικής πρόσβασης στο Ίντερνετ μέσω δορυφόρου, το οποίο καλύπτει χρήστες σε ολόκληρη την Ευρώπη. «Η Skylogic μέσω της υπηρεσίας Tooway, με την εκτόξευση του KA-SAT στα τέλη του 2010, θα προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου με έμφαση στην ταχύτητα μετάδοσης των πληροφοριών, και στην παροχή συνολικού bandwidth 30-40 φορές μεγαλύτερο από τους παραδοσιακούς δορυφόρους, για την κάλυψη των αναγκών της νέας ψηφιακής εποχής της τηλεόρασης και του Internet.


Έτσι, ο χρήστης θα μπορεί να απολαύσει πέρα από αμφίδρομο internet και IPTV, δορυφορική τηλεόραση καθώς και VoIP (triple- play), στο χαμηλότερο δυνατό κόστος.»


ΠΗΓΗ:Δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC