Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2010

Η τεχνολογία αφανίζει το ρολόι χειρός

Σύμφωνα με βρετανική έρευνα, περίπου ένας στους επτά ανθρώπους δεν φοράει πια ρολόι χειρός και η βασική αιτία είναι η τεχνολογία, η οποία προσφέρει πολλές εναλλακτικές επιλογές για να βλέπει κανείς την ώρα, μέσα από το κινητό του, το iPod του, το iPad του, τον φορητό υπολογιστή του και διάφορα άλλα ηλεκτρονικά «γκάτζετ».Η
έρευνα από την εταιρία ερευνών Mintel, σύμφωνα με τη βρετανική «Ντέιλι Μέιλ», δείχνει ότι το ρολόι χειρός έχει πάψει πια να αποτελεί είδος πρώτης ανάγκης για όλους. Σήμερα οι άνθρωποι βγαίνουν από το σπίτι τους χωρίς να νοιάζονται αν ξέχασαν να φορέσουν ρολόι στο χέρι τους. Όπως εξάλλου έδειξε η έρευνα, πολλοί άνθρωποι εμπιστεύονται περισσότερο, σε σχέση με τα ρολόγια, τις ψηφιακές φορητές συσκευές για την αξιοπιστία τους όσον αφορά τον χρόνο.

Αν και το 86% των ανθρώπων διαθέτουν ακόμα ρολόι χειρός, περισσότεροι από 90% διαθέτουν κινητό τηλέφωνο. Σύμφωνα με την μελέτη, οι νέοι κάτω των 25 ετών έχουν διπλάσιες πιθανότητες, σε σχέση με τους σαραντάρηδες και τους πενηντάρηδες, να σταματήσουν να φοράνε ρολόι χειρός. Ήδη περισσότεροι από ένας στους τέσσερις νέους (ποσοστό 28%) έχουν ήδη ξεφορτωθεί το συμβατικό ρολόι.

Οι πωλήσεις ρολογιών είναι στάσιμες τα τελευταία χρόνια και οι εταιρίες παραγωγής πασχίζουν να πείσουν το καταναλωτικό κοινό ότι τα ακριβά ρολόγια αξίζουν τα λεφτά τους. Το επιχείρημα μπορεί να έχει ακόμα απήχηση στους μεγαλύτερης ηλικίας καταναλωτές, όμως οι νέοι που έχουν μεγαλώσει «βουτηγμένοι» από μωρά στην ψηφιακή τεχνολογία, είναι πιθανότερο να συσχετίζουν ενστικτωδώς το κοίταγμα της ώρας όχι με ένα ρολόι αλλά με κάποια ηλεκτρονική συσκευή, σύμφωνα με την έρευνα της Mintel.

Πηγη:cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC