Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2010

Y-plug: βιοδιασπώμενο πολύπριζο ελληνικής έμπνευσης

Στην αναζήτηση λύσεων αειφόρου ανάπτυξης, το πολυλακτίδιο (PLA) κέρδισε γρήγορα το ενδιαφέρον της βιομηχανίας και όχι άδικα: είναι ένα βιοδιασπώμενο πλαστικό που παράγεται από ανανεώσιμες πρώτες ύλες, αξιοποιώντας τα γεωργικά υποπροϊόντα. Πρόσφατα αναπτύχθηκε ένας νέος τύπος PLA που είναι ανθεκτικός στις υψηλές θερμοκρασίες και επιτρέπει πλέον την απροβλημάτιστη χύτευση με ψεκασμό (injection molding).Για να προωθήσει τη χρήση αυτού του νέου οικολογικού υλικού, η ελληνική ομάδα edg designlab σχεδίασε το βιοδιασπώμενο πολύπριζο δύο εξόδων “Y-plug“ από το νέου τύπου πολυλακτίδιο (PLA).


Πέρα από τον οικολογικό χαρακτήρα που του προσδίδει το πλήρως ανακυκλώσιμο και βιοδιασπώμενο PLA, το Y-plug έχει και επιπρόσθετο οικολογικό προορισμό μέσω της χρήσης του: Η οθόνη δείχνει σε watt την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνεται από τις συνδεδεμένες συσκευές βοηθώντας τον χρήστη να συνειδητοποιήσει τις ενεργοβόρες συνήθειές του και να τις ελαττώσει ή και να τις εξαλείψει.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την edg designlab (Γαρυττού 150, 15343 Χαλάνδρι / Αγία Παρασκευή - Αθήνα, +30 210 6090900, info@designlab.gr, www.designlab.gr)

ΠΗΓΗ:Δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC