Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010

Windows: η Microsoft κυκλοφόρησε νέα updates

Η Microsoft κυκλοφόρησε νέα updates για το λειτουργικό της σύστημα. Με αυτά αντιμετωπίζονται μερικά bugs, ενώ κλείστηκε - εκτός του καθιερωμένου patch day - κι ένα κενό ασφαλείας του λειτουργικού συστήματος.

Το πρώτο update (KB2158563) δίνει τέλος σε προβλήματα που προκαλούνται από την αλλαγή της θερινής ώρας και των χρονικών ζωνών σε διάφορες χώρες. Το update φροντίζει ώστε το ρολόι να προσαρμόζεται αυτόματα κατά την αλλαγή της ώρας από τη θερινή στη χειμερινή. Το πρόβλημα αφορά τις Middle East Standard Time, Namibia Standard Time όπως και την US Eastern Standard Time. Το patch διατίθεται σε εκδόσεις για τα Windows 7, Vista, XP όπως και στις server εκδόσεις του λειτουργικού.

Το δεύτερο update (KB979538) αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα, το οποίο προκαλεί "μπλε οθόνες" και αναπάντεχες επαννεκινήσεις κατά τη χρησιμοποίηση μια συσκευής βίντεο που συνδέεται στο USB. Αυτό το bug εμφανίζονταν μόνο στα Windows.

Ένα τρίτο update (KB2416427) προσανατολίζεται σε χρήστες του Microsofts Silverlight. Και βελτιώνει την ασφάλεια, την αξιοπιστία και την εκκίνηση του. Με αυτό το Silverlight αποκτά τον αριθμό έκδοσης 4.0.50917.0.

Εκτός αυτού κλείστηκε κι ένα κενό ασφαλείας που σχετίζεται με το ASP.NET. Περισσότερα στοιχεία γι' αυτό αναφέρονται στο Security Bulletin MS10-070.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC