Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010

Nero 10 HD: νέες εκδόσεις με υποστήριξη του Blu-ray

Η Nero εξόπλισε την γκάμα των προϊόντων της με την υποστήριξη Blu-ray. Έτσι αυτή η λειτουργία υπάρχει τόσο στο "Nero 10 Multimedia Suite Platinum HD" όσο και στο "Nero Video Premium HD" , τα δύο νέα προϊόντα της Nero. Τα οποία θα κάνουν ντεμπούτο στις 14 Οκτωβρίου 2010, την ίδια ημέρα που θα είναι διαθέσιμες και οι 15ημερες δοκιμαστικές εκδόσεις τους.

Μέσα στον Οκτώβριο θα διατεθούν στην ελληνική αγορά και από την ΑΜΥ Programa (www.amyprograma.gr, 210-6133 000). Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες οι Γερμανοί κατασκευαστές πιέζουν την αντιπροσωπεία στη χώρα μας ώστε να διοχετεύσει στην αγορά μεγάλες ποσότητες με τα νέα πακέτα, αν και αυτό φαίνεται δύσκολο να υλοποιηθεί καθώς η αγορά στη Ελλάδα είναι, γενικώς, πεσμένη.

Με το Nero Multimedia Suite 10 Platinum HD υποστηρίζεται, λοιπόν, το παίξιμο Blu-ray discs. Αυτή η έκδοση περιέχει όλες τις γνωστές από την τελευταία έκδοση του Nero λειτουργίες, όπως είναι τα Nero Vision Xtra, Burning ROM, BackItUp και MoveIt. Η ενδεικτική τιμή της σουίτας θα κυμανθεί κοντά στα 90 ευρώ. Οι κάτοχοι της τρέχουσας έκδοσης του Nero, μπορούν να αποκτήσουν την υποστήριξη του Blu-ray αντί περίπου 20 ευρώ.

Το Nero Burning ROM φέρει τον αριθμό έκδοσης 10.5 και περιέχει δύο μικρούς νεωτερισμούς: καταρχήν το πρόγραμμα θα σας προτείνει τι μέσο εγγραφής πρέπει να χρησιμοποιήσετε. Και δεύτερο εμφανίζεται το NeroCMD, με το οποίο μπορείτε να γράψετε δισκάκια από το command prompt. H λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας Nero BackItUp θα λειτουργεί ταχύτερα και θα προσφέρει μια συνεπέστερη επιφάνεια εργασίας.

Το Nero MediaHub 1.5 διευρύνθηκε με μερικές λειτουργίες: έτσι βιβλιοθήκες του iTunes και του Windows Media Player μπορούν να ενσωματωθούν στο Mediencenter. Και η λειτουργία slideshow μπορεί να απεικονίσει και animated περιεχόμενο.

Nero Video Premium HD
Αλλά και η εφαρμογή επεξεργασίας βίντεο εξοπλίστηκε με την υποστήριξη του Blu-ray. Βέβαια τώρα δεν ονομάζεται "Nero Vision Xtra HD" αλλά "Nero Video Premium HD". Περιέχει, επιπλέον, το MediaHub (για τη διαχείριση audio, video και φωτογραφιών), το γηγενές πρόγραμμα βίντεο Nero Vision 7.2 όπως και το Nero Creative Collection Pack 1. Το video tool θα συμβιβάζει τις πολλές λειτουργίες με το απλό περιβάλλον χρήσης.

Φυσικά ο κατασκευαστής φρόντισε να αυξήσει και τις επιδόσεις του προγράμματος: με υποστήριξη των πολυπύρηνων και του CUDA, το rendering θα γίνεται κατά το δυνατό αποτελεσματικότερα. Και η επεξεργασία καρέ-καρέ έχει τετραπλασιαστεί.

Η ενδεικτική τιμή του Nero Video Premium HD ανέρχεται σε περίπου 70 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC