Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010

Nέες λειτουργίες ασφάλειας στο Hotmail

H Microsoft εξόπλισε τo Hotmail, την υπηρεσία της δωρεάν web email, με νέες λειτουργίες ασφάλειας. Αυτές οι λειτουργίες θα φροντίζουν ώστε να μην μπορεί κάποιο μη εξουσιοδοτημένο άτομο να αποκτήσει πρόσβαση στο email σας.

Mε αυτό τον τρόπο καταργείται η ερώτηση ασφάλειας στην περίπτωση που κάποιος ξεχάσει το password. Αυτή η λειτουργία είναι αρκετά ανασφαλής, καθώς αρκετά συχνά κάποιος ξένος μπορεί να βρει μετά από μια μικρή έρευνα τη σωστή απάντηση.

Έτσι το δεύτερο password στέλνεται σε μια διαφορετική διεύθυνση email, ενώ συνδέεται με αυτή τη διαδικασία και το κινητό τηλέφωνο του χρήστη.

Εσείς δίνετε στο Hotmail το κινητό σας τηλέφωνο και αν αργότερα το ξεχάσετε θα σας σταλεί με SMS ο κωδικός ασφαλείας. Με τον οποίο μπορείτε να κάνετε login στο λογαριασμό σας και να αιτηθείτε ένα νέο password.

Επιπλέον μπορείτε να καθορίσετε ένα ασφαλή υπολογιστή από τον οποίο κάνετε συχνά login.Αν κάποιος επιχειρήσει να μπει στο λογαριασμό σας από άλλο υπολογιστή, λαμβάνει παρομοίως μέσω SMS ένα password μιας χρήσης.

Αυτό προφυλάσσει το χρήστη από το να χρησιμοποιήσει το κανονικό του password σε ένα ανασφαλές μέρος, όπως είναι, για παράδειγμα, ένα Internet Café ή ένα δημόσιο δίκτυο WiFi .

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και ποσο ειναι η χρεωση γι'αυτα τα sms ξερουμε;

 
SYNC ME @ SYNC