Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010

LetsGo Taxi: το online ταξίμετρο

Καθημερινά ακούμε και διαβάζουμε ιστορίες για υπερβολικές χρεώσεις και παραπλανητικές διαδρομές κάποιων - λίγων ευτυχώς - ταξιτζήδων. Λύση σε αυτό το πρόβλημα μπορεί να δώσει το www.letsGo.gr που παρουσίασε πριν λίγες μέρες μια μοναδική υπηρεσία: το online ταξίμετρο!


Μια πολύ χρήσιμη και αξιόπιστη υπηρεσία υπολογισμού του κόστους μιας διαδρομής με ταξί που δίνει στους πελάτες την δυνατότητα να επιλέξουν αυτοί την διαδρομή που τους συμφέρει και να γνωρίζουν εκ των προτέρων πόσο θα τους στοιχίσει!

Μέσα από ένα απλό και φιλικό περιβάλλον, ο χρήστης επιλέγει τις διευθύνσεις Αφετηρίας και Προορισμού. Το σύστημα προτείνει την βέλτιστη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσει και στη συνέχεια υπολογίζει το κόστος της διαδρομής αυτής με ταξί, με βάση τα ισχύοντα κόμιστρα (συμπ/νου του ΦΠΑ).

Για τον υπολογισμό του κόστους λαμβάνεται υπόψη και η επιθυμητή Ώρα Διαδρομής, έτσι ώστε να ληφθεί υπόψη της τυχόν διαφορετική χρέωση (ημερήσιο ή νυχτερινό τιμολόγιο) αλλά και η Περιμετρική Ζώνη (Μονή Ταρίφα) των Ταξί στον Νομό Αττικής. Πολύ σύντομα θα συμπεριληφθούν κι άλλες πόλεις, όπως τα Τρίκαλα.

Όπως ακριβώς συμβαίνει και σε μια πραγματική διαδρομή με ταξί, η υπηρεσία λαμβάνει υπόψη της και πιθανές επιπλέον επιβαρύνσεις για αεροδρόμια, λιμάνια, ΚΤΕΛ και σιδηροδρομικούς σταθμούς, αποσκευές, διόδια, κλήση / ραντεβού ραδιοταξί, αλλά και την διακύμανση του κυκλοφοριακού Φόρτου. Επιπλέον, ο χρήστης μπορεί εύκολα να παραμετροποιήσει το κόστος σύμφωνα με τα πραγματικά δεδομένα, π.χ. να προσθέσει αριθμό αποσκευών, κλήση ραδιοταξί, κλπ.

Όπως είναι φυσικό, η πραγματική τιμή μπορεί να αποκλίνει λίγο ανάλογα με την κίνηση στους δρόμους, τις καιρικές συνθήκες κι άλλους απρόβλεπτους παράγοντες. Ωστόσο, παρέχει μια πολύ καλή ένδειξη του κόστους, κι αυτό έχει επιβεβαιωθεί με πραγματικά δεδομένα, όπως ισχυρίζονται οι διαχειριστές της υπηρεσίας.

Η υπηρεσία παρέχει επίσης τη δυνατότητα εκτύπωσης της απόδειξης με αναλυτικές χρεώσεις, όπως ακριβώς ένα ταξίμετρο. Επιπλέον, μπορεί κάποιος να εκτυπώσει και την προτεινόμενη διαδρομή, με αναλυτικές οδηγίες δρομολόγησης, για να πάρει μαζί του στο ταξί.

Υπενθυμίζεται ότι το www.letsGo.gr είναι ένας ψηφιακός χάρτης, με πολλές χρηστικές υπηρεσίες και πολλά σημεία Ενδιαφέροντος, κάνοντας τη χρήση και την πλοήγηση ακόμη πιο ευχάριστη, ακόμη πιο φιλική.

Ανάμεσα στις υπηρεσίες που το www.letsGo.gr προσφέρει στους χρήστες του περιλαμβάνονται οι εξής::

·Ψηφιακοί χάρτες υψηλής ανάλυσης για όλη την Ελλάδα.

·Αναζήτηση μιας διεύθυνσης σε ελεύθερο κείμενο, στα ελληνικά ή greeklish.

·Δρομολόγηση από ένα σημείο σ’ άλλο, με πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης.

·Χιλιάδες σημεία ενδιαφέροντος που εμπλουτίζεται συνεχώς.

·Εκτύπωση και αποστολή με email του Χάρτη και των οδηγιών δρομολόγησης.

·Αυτόματη προσαρμογή (auto-resize) του site στην οθόνη του κάθε χρήστη.

·Συμβατότητα μ’ όλους τους γνωστούς browsers της αγοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC