Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010

Canon PowerShot SX130 IS: επιδόσεις κι ευχρηστία

Η Intersys A.E. (www.intersys.gr), επίσημη αντιπρόσωπος της Canon στην Ελλάδα, ανακοίνωσε τη PowerShot SX130 IS, μια νέα φωτογραφική μηχανή που προσφέρει πληθώρα έξυπνων χαρακτηριστικών, έτσι ώστε να είναι ακόμα πιο εύκολη η λήψη φωτογραφιών και βίντεο ποιότητας HD. Με μικρό μέγεθος, τον ευέλικτο χειρισμό της και τους φακούς μεγάλου ζουμ, θα ικανοποιήσει εκείνους που επιθυμούν μια εύχρηστη ψηφιακή φωτογραφική που χωράει παντού.


Επιδόσεις
Με τον αισθητήρα των 12,1MPixels για μεγάλες, λεπτομερείς φωτογραφίες, καθώς και με τον επεξεργαστή εικόνας DIGIC 4, η PowerShot SX130 IS επιτρέπει την καταγραφή εικόνων εξαιρετικής ποιότητας. Το 12x οπτικό ζουμ εκτείνεται από την θέση ευρείας γωνίας (28 χιλ.) μέχρι και τηλεφακού (336 χιλ.) και καθιστά την κάμερα κατάλληλη για ευρυγώνιες ομαδικές λήψεις, αλλά και για λήψεις τοπίων.

Ο ενσωματωμένος οπτικός Σταθεροποιητής Εικόνας της Canon προσφέρει το πλεονέκτημα των τριών στοπ, καθιστώντας εύκολη τη λήψη υπέροχων φωτογραφιών σε χαμηλό φωτισμό με εκτενείς εκθέσεις και μειώνοντας τα ελλατώματα που συσχετίζονται με την αστάθεια της μηχανής, κατά τη λήψη μακρινών αντικειμένων στο τελευταίο επίπεδο του ζουμ.

Η μεγάλη LCD οθόνη των 7,5 εκ. (3.0”), με την ανάλυση των 230k κουκίδων και την προβολή προαιρετικών υποδείξεων καθιστά εύκολη την πλοήγηση στο βελτιωμένο μενού του συστήματος, καθώς και τη σύνθεση της σωστής φωτογραφίας. Η δυνατότητα ευρυγώνιας θέασης επιτρέπει επίσης τη λήψη υπό μεγάλες γωνίες, αλλά και την άμεση προβολή της φωτογραφίας στους φίλους σας.

Καταγραφή HD βίντεο
Η PowerShot SX130 IS υποστηρίζει τη λήψη βίντεο 720p HD με στερεοφωνικό ήχο, επιτρέποντας στους χρήστες την άμεση εναλλαγή από φωτογραφίες σε υψηλής ποιότητας βίντεο και το αντίθετο. Ο αθόρυβος μηχανισμός ζουμ επιτρέπει τη χρήση της πλήρους δυνατότητας του φακού κατά τη διάρκεια της λήψης, ενώ με τη διαρκή δυνατότητα αυτόματης εστίασης διασφαλίζεται η ευκρινής καταγραφή κινούμενων αντικειμένων, ακόμη κι όταν είναι δύσκολο να ακολουθείται διαρκώς η δράση.

Αυτό το μοντέλο υποστηρίζει τις νέες κάρτες μνήμης SDXC, που καθιστούν εφικτή την αποθήκευση βίντεο έως και 2TB και πλήρους ανάλυσης φωτογραφιών, χωρίς την ανάγκη αλλαγής κάρτας.

Ευχρηστία και δυνατότητες
Με την κατάσταση Εύκολη Λήψη, η μηχανή γίνεται το ...τέλειο εργαλείο εστίασης και λήψης, με απενεργοποιημένα τα περισσότερα κουμπιά και με αφαίρεση των εικονιδίων από την οθόνη, για να καθίσταται πιο εύκολη η σύνθεση και η καταγραφή της καλύτερης δυνατής εικόνας, χωρίς το άγχος των ρυθμίσεων.

Η λειτουργία Έξυπνης Αυτόματης Λήψης με την Τεχνολογία Ανίχνευσης Σκηνής αναγνωρίζει μέχρι και 28 διαφορετικές καταστάσεις λήψης και προσαρμόζει αυτόματα τις ρυθμίσεις, για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.

Με την Έξυπνη Έκθεση Φλας ελέγχονται τα επίπεδα του φλας ανάλογα με τις συνθήκες λήψης, ώστε να επιλέγεται το κατάλληλο που θα διασφαλίσει τέλειες φωτογραφίες σε όλες τις συνθήκες, από χαμηλό φωτισμό μέχρι μέχρι και έντονη ηλιοφάνεια.

Επιπρόσθετες δυνατότητες βοηθούν στην εύκολη καταγραφή στιγμιαίων εικόνων. Οι λειτουργίες Servo AF και AE προσαρμόζουν αυτόματα την εστίαση και την έκθεση, κατά την ανίχνευση ενός αντικειμένου, ενώ η λειτουργία Έξυπνου Κλείστρου και η τεχνολογία Ανίχνευσης Προσώπου διασφαλίζει τέλειες ομαδικές φωτογραφίες, ελέγχοντας το κλείστρο με ένα βλεφάρισμα, ένα χαμόγελο ή με την είσοδο νέων προσώπων στη σκηνή.

Η ανίχνευση βλεφαρίσματος προειδοποιεί το χρήστη όταν ένα από τα αντικείμενά του έχει τα μάτια κλειστά, διευκολύνοντας έτσι τη λήψη μιας καλύτερης φωτογραφίας.

Για τους φωτογράφους που θέλουν να ελέγχουν περισσότερο τις λήψεις τους, η δυνατότητα πλήρους χειροκίνητου ελέγχου τους επιτρέπει να αλλάξουν μεμονωμένα την ταχύτητα κλείστρου και διαφράγματος, μέσω των επιλεγμένων τους ρυθμίσεων, και να δημιουργήσουν τα δικά τους εφέ.

Εκτός από τη λήψη καλών φωτογραφιών, όπως καταγράφονται μέσα από το φακό, η PowerShot SX130 IS προσφέρει επίσης και μια σειρά δημιουργικών καταστάσεων για να προσδώσει νέα διάσταση στις φωτογραφίες, χωρίς να απαιτείται εκ των υστέρων πρόσθετη επεξεργασία.

Το Εφέ Μινιατούρας είναι διαθέσιμο τόσο στις ταινίες, όσο και στις στατικές φωτογραφίες, μιμούμενο τα εφέ των μετακινούμενων φακών, για να δώσει στα αντικείμενα όψη μακέτας.

Το Εφέ Ευρυγώνιας Λήψης μιμείται την παραμόρφωση των αντίστοιχων φακών, προσλαμβάνοντας υπό νέα γωνία πορτραίτα και τοπία.

Η λειτουργία Πολύ Έντονα Χρώματα δίνει ώθηση στον κορεσμό χρώματος, ενώ το Εφέ Πόστερ προσδίδει μια αίσθηση πεπαλαίωσης στις εικόνες, επιτρέποντας στους χρήστες να καθιστούν τις φωτογραφίες τους ξεχωριστές.

Περισσότερες πληροφορίες για την Canon PowerShot SX130 IS μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση http://www.intersys.gr/default.asp?pid=27&ct=441&itm=4427&la=1

ΠΗΓΗ:Δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC