Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010

BlackBerry PlayBook: iPad για γραβατωμένους

Στο πλαίσιο της διάσκεψης των BlackBerry developers, η RIM παρουσίασε την αντιπρόταση στο iPad, την οποία έχει ονομάσει PlayBook. Οθόνη 7", 9,7 χιλιοστά πάχος, 400 γραμμάρια βάρος, βίντεο 1080p, e-reader και το BlackBerry Tablet OS αποτελούν τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά της νέας συσκευής.


Όλα τα παραπάνω αφήνουν αρκετές υποσχέσεις. Στα ενδότερα του PlayBook συναντάμε έναν διπύρηνο επεξεργαστή στο 1GHz και 1GB RAM.

Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει και με το γνήσιο multitasking, όπως ισχυρίζεται η RIM. Φυσικά υποστηρίζονται τα WLAN και Bluetooth, ενώ υπάρχουν και δύο κάμερες Full HD, μια στην πρόσοψη και μια στην πίσω πλευρά. Flash 10.1 με hardware επιτάχυνση, HTML5, HDMI και USB δεν απουσιάζουν από τον εξοπλισμο.

Όπως και μια οθόνη ανάλυσης 1.024×600pixels. Και το σημαντικότερο για τον κάτοχο ενός BlackBerry: το PlayBook μπορεί να συνδεθεί άμεσα, χωρίς τη χρήση έξτρα software, με τον BlackBerry Enterprise Server.

H RIM έδωσε μεγάλη βαρύτητα ώστε το PlayBook να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για τους εργασιομανείς. Έτσι δεν κάνει νύξη για παιχνίδια, απλά αναφέρει ότι υποστηρίζεται, μεταξύ άλλων, το OpenGL. Εκτός αυτού υποστηρίζει το BlackBerry Tablet OS και εργοστασιακά τα H.264, MPEG, DivX, WMV, MP3, AAC και WMA.

To PlayBook θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ αρχές του 2011. Θα ακολουθήσουν 3G και 4G μοντέλα του. Όσον αφορά την τιμή του, η RIM δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC