Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010

Η AOL εξαγόρασε το blog TechCrunch

Χθες κυκλοφορούσε ως φήμη, σήμερα επιβεβαιώθηκε. Η AOL εξαγόρασε το ξακουστό τεχνολογικό blog TechCrunch και το ενσωμάτωσε στο δίκτυο της. Για τους αναγνώστες του blog δεν αλλάζει κάτι.

Αυτό που παραμένει άγνωστο είναι το ποσό της εξαγοράς για το οποίο ακούγονται διάφορα. Ο Michael Arrington, αρχισυντάκτης και ιδρυτής του TechCrunch, έχει γίνει γνωστός για τη δημοσίευση έμπιστων πληροφοριών της Silicon Valley, οι οποίες κανονικά δεν θα έπρεπε να δημοσιευτούν. Και ο ίδιος "ποιεί τη νήσσα' για το ποσό της συμφωνίας.

Με την εξαγορά του TechCrunch η AOL αυξάνει το πορτφόλιο των μέσων ενημέρωσης που κατέχει, καθώς, ως είναι γνωστό, έχει αγοράσει και το Engadget.

Ο Michael Arrington υποσχέθηκε στους αναγνώστες του ότι δεν θα αλλάξει τίποτα και ότι θα φροντίζει να διατηρήσει την ανεξαρτησία του TechCrunch.

Ο πρόεδρος της AOL, Tim Armstrong, επιχειρεί να μετατρέψει την εταιρεία του από ένα παροχέα υπηρεσιών πρόσβασης στο Web σε μια εταιρεία παροχής περιεχομένου. Kai δεν φαίνεται να έχει πολύ συγκεκριμένα σχέδια για το πώς θα το κάνει αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC