Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2010

3D προβολές κατ' οικόν με το προβολέα LG CF3D

Η LG Electronics παρουσίασε τον CF3D, τον πρώτο προβολέα 3D με τεχνολογία πόλωσης, που προσφέρει Full HD τρισδιάστατη εικόνα μέσω ενός μονού φακού.


Πιο συγκεκριμένα, ενσωματώνοντας την ίδια τρισδιάστατη τεχνολογία πολωμένου φωτός που χρησιμοποιείται στις σύγχρονες κινηματογραφικές αίθουσες, ο CF3D σας προσφέρει την εμπειρία του 3D Cinema στο σπίτι σας.

Ο νέος προβολέας της LG έχει τη δυνατότητα να προβάλει εικόνα έως και 200 ίντσες σε πλάτος, ενώ διαθέτει πλήρη φωτεινότητα 2.500 ANSI-lumens και υψηλό λόγο αντίθεσης 7.000:1, υποσχόμενος "ζωντανές" εικόνες και άριστη απεικόνιση.

Επιπλέον, χάρη στην τεχνολογία TruMotion 120Hz της LG, ο CF3D ουσιαστικά εξαλείφει το φαινόμενο της θολούρας στις εικόνες -ακόμα και στις πιο γρήγορες σκηνές δράσης- προσφέροντας κατά αυτόν τον τρόπο ευκρινέστερη προβολή και ομαλότερες υφές ακόμα και κατά την αναπαραγωγή 2D περιεχομένου.

«Ο CF3D είναι ένας εξαιρετικός βιντεοπροβολέας από κάθε άποψη, με υψηλά επίπεδα άνεσης, κορυφαία ανάλυση και φωτεινότητα, καθώς επίσης και πρωτοποριακή σχεδίαση», δήλωσε ο κ. Simon Kang, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της LG Home Entertainment Company, συμπληρώνοντας: «Σε συνδυασμό με τα επερχόμενα μοντέλα 3D τηλεοράσεων και Blu-ray players της εταιρείας, η LG βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση ηγετικής θέσης στον τομέα της τρισδιάστατης ψυχαγωγίας».

Επιπλέον, ο CF3D εισάγει μια ριζική καινοτομία στους τρισδιάστατους βιντεοπροβολείς, περιορίζοντας την τεχνολογία πολωμένου φωτός σε έναν μονό φακό. Ειδικότερα διατηρεί τα υψηλά επίπεδα φωτεινότητας και ενσωματώνει τους δύο μηχανισμούς (Dual Engine) που απαιτούνται για τη λειτουργία των προβολέων παθητικού τύπου -passive type- σε μια ενιαία μονάδα.

Με τη χρήση μιας μικρής κάμερας στο εμπρόσθιο μέρος της συσκευής και τη λειτουργία 3D Auto Picture Calibration, επιτυγχάνεται αυτόματα το «καλιμπράρισμα» του φωτισμού και της εικόνας. Κατά αυτόν τον τρόπο, ο CF3D μεγιστοποιεί τα τρισδιάστατα εφέ και καταναλώνει σημαντικά λιγότερη ενέργεια σε σχέση με άλλους 3D βιντεοπροβολείς. Παράλληλα, ο CF3D διαθέτει αυξημένη φορητότητα και ευελιξία, καθώς αποτελείται από μια ενιαία συμπαγή μονάδα και δεν απαιτείται χειροκίνητη ευθυγράμμιση για τη χρήση του.

Συμπληρωματικά, ο νέος LG CF3D ξεχωρίζει χάρη στην ελκυστική σχεδίασή του, η οποία είναι κομψή και συνάμα πρακτική. Τα πλήκτρα ελέγχου του προβολέα είναι επιδέξια τοποθετημένα στην μπροστινή πλευρά της συσκευής, ενώ οι «ευφυείς» δίοδοι εξαερισμού, ανοίγουν μόνο όταν ο προβολέας βρίσκεται σε λειτουργία, μειώνοντας τη συγκέντρωση της σκόνης στο εσωτερικό όταν η συσκευή είναι εκτός λειτουργίας.

Ωστόσο, το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του νέου passive type βιντεοπροβολέα, είναι ότι o CF3D απευθύνεται σε ολόκληρη την οικογένεια, καθώς στη συσκευασία συμπεριλαμβάνει έξι ζευγάρια γυαλιών, ώστε οι θεατές να απολαμβάνουν ταινίες ή τηλεοπτικά προγράμματα με την οικογένεια και τους φίλους τους, χωρίς να απαιτείται η προμήθεια επιπλέον εξοπλισμού.

Ο LG CF3D θα είναι διαθέσιμος στην ελληνική αγορά στις αρχές Οκτωβρίου.

Η ενδεικτική τιμή λιανικής πώλησης είναι 13.499 ευρώ (περιλαμβάνει Φ.Π.Α.), ενώ στην τιμή πώλησης του προϊόντος συμπεριλαμβάνεται και το ειδικό πανί προβολής Silver Screen 150 ιντσών.

ΠΗΓΗ:Δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC