Σάββατο, 28 Αυγούστου 2010

Stiftung Warentest: τα Nokia είναι καλύτερα από το iPhone 4!

Δύο smartphones της Nokia φαίνονται να είναι καλύτερα από το iPhone 4! Σε αυτό το αποτέλεσμα κατέληξε το αποτέλεσμα ενός τεστ που διεξήγαγε το Stiftung Warentest και το οποίο δημοσιεύεται στο τεύχος Σεπτεμβρίου. Στο τεστ του έγκριτου γερμανικού οργανισμού διεξαγωγής τεστ συμμετείχαν 18 smartphones και 10 multimedia κινητά τηλέφωνα.

Τα δύο smartphones της Nokia που πήραν τα εύσημα ξεχώρισαν κυρίως για την καλύτερη σχέση απόδοσης προς τιμή. Με 380 ευρώ για το Χ6 και 169 ευρώ για το 5230, έχουμε να κάνουμε με δύο μοντέλα της μέσης ή χαμηλότερης κατηγορίας. Και παρά την καλή τιμή τους και τα δύο έπεισαν τους testers για το καλό ήχο και την εξαιρετική τους κάμερα.

Όσον αφορά στο iPhone 4, το οποίο σε πολλές κατηγορίες αξιολογήθηκε από καλό έως πολύ καλό, οι testers αναφέρθηκαν στα ήδη γνωστά προβλήματα λήψης: όταν ο χρήστης κρατά το κινητό στα χέρια του χωρίς τη προστατευτική θήκη προκύπτουν προβλήματα λήψης – κάτι που δεν περιορίζεται στις κλήσεις αλλά και στην πρόσβαση στο Internet. Επιπλέον η μπαταρία του παραδίδει σχετικά γρήγορα το πνεύμα της.

Ανεξάρτητα από αυτό η μπαταρία του iPhone τα πήγε καλύτερα σε σχέση με αρκετά ανταγωνιστικά μοντέλα. Οι εξέχουσες λειτουργίες πλοήγησης στο Internet, το GPS και η καλή κάμερα δίνουν έξτρα πόντους στο νέο iPhone.

Oι testers δεν αξιολογήσαν, ωστόσο, πόσο καλά είναι τα συνοδευτικά Apps, ένα σημείο στο οποίο το iPhone είναι μακράν ακτύπητο. Αξιολόγησαν, αρνητικά, ωστόσο το γεγονός ότι για να μπορέσει κανείς να εγκαταστήσει τα Apps χρειάζεται ένα πρόσθετο πρόγραμμα της Apple.

ΠΗΓΗ:Stiftung Warentest

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC