Κυριακή, 29 Αυγούστου 2010

Η Sony προσπαθεί να απαγορεύσει την κυκλοφορία του PS Jailbreak

Μετά την κυκλοφορία του USB stick PS Jailbreak, το οποίο επιτρέπει το «σπάσιμο» του PlayStation 3 χωρίς να γίνει επέμβαση στο hardware, η Sony κινήθηκε νομικά ώστε να απαγορεύσει την κυκλοφορία του στην Αυστραλία. Συγκεκριμένα κατέθεσε αγωγές κατά των OsModChips , ModSupplier και Quantronics .

Όπως είναι γνωστό hackers κατάφεραν να παρακάμψουν το μηχανισμό προστασίας από αντιγραφή της κονσόλας, χωρίς να χρειαστεί να κάνουν κάποια επέμβαση στο hardware της. Έτσι σε όλα τα τωρινά PS3 είναι εφικτό να παίξει κανείς πειρατικά αντίγραφα παιχνιδιών – αντιγράφοντας τα, για παράδειγμα, στο δίσκο – χωρίς να χρειάζεται να έχει τις γνήσιες κόπιες.

Η Sony έχει διορία μέχρι τις 31 Αυγούστου ώστε να καταθέσει στο δικαστήριο τα επιχειρήματα που θα δικαιολογούσαν μια μόνιμη απαγόρευση διάθεσης στην αγορά της Αυστραλίας του PS Jailbreak.

Και μπορεί να είναι παράνομη η παράνομη αντιγραφή παιχνιδιών, ωστόσο η κυκλοφορία μιας συσκευής που το κάνει αυτό εφικτό δεν είναι παράνομη. Η OsModChips προειδοποιεί για τις αρνητικές επιπτώσεις που θα είχε μια δικαίωση της Sony και καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να βρουν επιχειρήματα που θα ακύρωναν την απαίτηση της Sony.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC