Τρίτη, 31 Αυγούστου 2010

Sony Ericsson Elm: το πιο "πράσινο" κινητό

Το κινητό τηλέφωνο Elm της Sony Ericsson ανέβηκε στην κορυφή των πιο οικολογικών συσκευών στην αγορά. Η αξιολόγηση Eco rating της O2, το πρώτο σύστημα αξιολόγησης του οικολογικού χαρακτήρα κινητών τηλεφώνων του Ηνωμένου Βασιλείου, απένειμε στο Sony Ericsson Elm βαθμολογία 4,3 στα 5 για τα «πράσινα» χαρακτηριστικά του.

Μεταξύ των 65 κινητών τηλεφώνων και των 6 κατασκευαστών που συμμετείχαν, το Elm της Sony Ericsson αξιολογήθηκε για το θετικό αντίκτυπο που έχει στο περιβάλλον καθώς και για το πόσο βοηθάει τους ανθρώπους να ακολουθούν ένα πιο πράσινο τρόπο ζωής. Επιπλέον, αξιολογήθηκε συνολικά η κοινωνική ευθύνη της Sony Ericsson ως κατασκευάστρια εταιρία. Από τις δέκα καλύτερες συσκευές που αναδείχθηκαν από τη διαδικασία της αξιολόγησης, οι πέντε είναι της Sony Ericsson.

Το Sony Ericsson Elm είναι μέλος της οικογένειας GreenHeart, μια σειρά που περιλαμβάνει κινητά τηλέφωνα και αξεσουάρ τα οποία είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Στο μέλλον, η στρατηγική της οικογένειας GreenHeart θα εξαπλωθεί σε ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο της Sony Ericsson - όπως ανακοινώθηκε τον Ιούνιο του 2009.

Η Sony Ericsson έχει δεσμευετεί να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και αερίων του θερμοκηπίου κατά 20% και 15% αντίστοιχα, από ολόκληρο τον κύκλο ζωής των προϊόντων της, έως και το 2015.

ΠΗΓΗ:Δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC