Σάββατο, 28 Αυγούστου 2010

Commodore PC64: remake του "C64" με σύγχρονο hardware

Για τους νοσταλγούς του παρελθόντος η Commodore USA σχεδιάζει να κυκλοφορήσει στην αγορά ένα λιτό υπολογιστή desktop στο σχεδιασμό του C64, όπως αναφέρει το engadget. Ο νέος υπολογιστής-πληκτρολόγιο θα είναι διαθέσιμος πριν το τέλος του έτους.

Ο θρυλικός C64 έχει πουληθεί περισσότερες φορές από κάθε άλλο προσωπικό υπολογιστή. Μετά την παρουσίαση του το 1982, ο υπολογιστής χρησιμοποιούνταν κυρίως ως κονσόλα παιχνιδιών αλλά και από προγραμματιστές. Ο 8μπιτος προσωπικός υπολογιστής πουλήθηκε πάνω από 30 εκατομμύρια φορές.

Ο Commodore PC64, η σύγχρονη υλοποίηση του, εξωτερικά θυμίζει έναν "Commodore 64". Στο εσωτερικό του φιλοξενεί έναν επεξεργαστή Atom 525 και 4GB μνήμη DDR3. Στο υποσύστημα γραφικών βρίσκουμε το Ion2 chip της Nvidia,ενώ το σύστημα διαθέτει και ένα TB σκληρό δίσκο.

Στα εξτρά συμπεριλαμβάνεται ένα Blu-ray-drive. Η σύνδεση με τις υπόλοιπες συσκευές μπορεί να γίνει με τα HDMI, Dual-Link-DVI κι έξι θύρες USB. Κατά τα άλλα υποστηρίζει το WLAN-n, Bluetooth κι έναν αναγνώστη καρτών μνήμης 6-in1. Ακόμα παραμένει άγνωστο σε ποια τιμή θα διατεθεί στην αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC