Τρίτη, 31 Αυγούστου 2010

Chrome 7: επιβεβαιώθηκε η υποστήριξη των νέων GPU

Μια τάση χαρακτηρίζει, πλέον, όλους τους σύγχρονους browsers: η απεικόνιση σελίδων του Web με την υποστήριξη της GPU. Μετά τον Internet Explorer 9 και τον Firefox 4, η Google σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τη νέα τεχνική και στην έκδοση 7 του Chrome.

Για να μπορέσετε να ζητήσετε την υποστήριξη της κάρτας γραφικών στην τελευταία προέκδοση του Chrome 7, θα πρέπει να δώσετε στην μπάρα διευθύνσεων τη παράμετρο "-enable-accelerated-compositing".

Με το που ενεργοποιηθεί η υποστήριξη της GPU, ο Chrome 7 (η προέκδοση του) βελτιώνει τις επιδόσεις του στο Direct2D benchmark FishIE Tank. Ωστόσο δεν μπορεί να φθάσει τις επιδόσεις των Internet Explorer 9 και Firefox 4 που τα πάνε πολύ καλύτερα με την ενεργοποίηση της hardware υποστήριξης.

Αιτία για την ασθενής βελτίωση των επιδόσεων, θα μπορούσε να είναι η ελλιπής εκμετάλλευση της κάρτας γραφικών. Ο Internet Explorer 9 εκμεταλλεύεται την GPU τουλάχιστον κατά 70%, ο Firefox έως και κατά 99%, ενώ ο Chrome έως 30%. Αν η Google καταφέρει να βελτιωθεί περισσότερο αυτό το ποσοστό, ο Chrome 7 θα γίνει πιο ανταγωνιστικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC