Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2010

Μέσα στο 2010 οι 3D τηλεοράσεις άνευ γυαλιών

Οι τωρινές τηλεοράσεις 3D προσφέρουν, μεν, εντυπωσιακές εικόνες 3D, ωστόσο έχουν ένα πρόβλημα: εκτός από τις περιορισμένες γωνίες θέασης, τα είδωλα και τις μεγάλες τιμές μας υποχρεώνουν να φορέσουμε και τα ειδικά γυαλιά 3D. Αυτή η κατάσταση, ωστόσο, θα αλλάξει σύντομα: η Toshiba θα κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στο 2010 τηλεοράσεις που θα μπορούν να απεικονίσουν 3D περιεχόμενο χωρίς τη χρήση ειδικών γυαλιών. Η ιαπωνική εταιρεία σχεδιάζει το λανσάρισμα τριών μοντέλων, για τα οποία λίγα έχουν γίνει γνωστά.


Μια από αυτές τις τηλεοράσεις θα έχει διαγώνιο 21", για τα άλλα μοντέλα δεν ξέρουμε ακόμα τίποτα. Το λανσάρισμα τους στην αγορά αναμένεται να γίνει μέσα στη χριστουγεννιάτικη περίοδο.

Οι τηλεοράσεις θα κάνουν χρήση μιας νέας τεχνολογίας 3D, που θα στέλνει δέσμες φωτός σε διαφορετικές διευθύνσεις, χωρίς αυτό να κουράζει τα μάτια και χωρίς να απαιτούνται γυαλιά 3D. Επιπλέον θα αυξηθεί και η υποστηριζόμενη γωνία θέασης.

Η νέα τεχνολογία είναι συμβατή με τα τρέχουσα 3D Blu-rays και μπορεί να βοηθήσει ώστε να αυξηθεί η αποδοχή των 3D τηλεοράσεων από το καταναλωτικό κοινό.

ΠΗΓΗ: Yomiuri

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC