Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010

Aσφαλείς συνδέσεις Wi-Fi με την Cyberoam

Η Cyberoam ανακοίνωσε τη διάθεση της ασύρματης συσκευής CR15wi, που περιλαμβάνει ενσωματωμένο ασύρματο access point συμβατό με 802.11 n/b/g, τεχνολογίας MIMO το οποίο υποστηρίζει έως 8 διαφορετικά ασύρματα δίκτυα. Η συσκευή διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά των υπόλοιπων λύσεων UTM της Cyberoam και είναι κατάλληλη για προστασία μικρών επιχειρήσεων, απομακρυσμένων γραφείων και δημόσιων ασύρματων δικτύων.

Μέχρι στιγμής, τα εταιρικά ασύρματα δίκτυα είναι σε μεγάλο κίνδυνο από κλοπή πληροφοριών και άλλες επιθέσεις διότι είναι αδύνατο να ανιχνευτούν οι χρήστες και ιδιαίτερα οι επισκέπτες. To CR15wi ξεπερνά τα παραπάνω με την μοναδική τεχνολογία Layer 8 ή αλλιώς «human layer». Ο διαχειριστής μπορεί να εφαρμόσει πολιτικές πάνω στην ταυτότητα των χρήστών ώστε να αποκτήσει εικόνα της χρήσης του δικτύου.

Για την ασφαλή διαπίστευση, το CR15wi διαθέτει πολλαπλά εικονικά access points τα οποία δημιουργούν ανεξάρτητα δίκτυα στον ίδιο φυσικό χώρο της επιχείρησης (για το marketing, τις πωλήσεις, τους επισκέπτες κλπ). Αυτό αποτρέπει τους χρήστες να συνδέονται σε δίκτυα που δεν τους ανήκουν.

Ο κύριος Abhilash Sonwane, VP-Product Management, της Cyberoam ανέφερε, «Οι οργανισμοί νιώθουν σιγουριά όταν ασφαλίζουν τα καλωδιακά δίκτυά τους, δεν θα πρέπει να λησμονούν όμως τις απειλές που μπορεί να προέλθουν από τα ασύρματα δίκτυα. Παραδείγματος χάρη όταν δίνουν σε έναν επισκέπτη ένα κοινό κλειδί πρόσβασης στο ασύρματο δίκτυο δεν έχουν κανένα περαιτέρω έλεγχο. Με την Layer 8 τεχνολογία της Cyberoam η επιχείρηση έχει πλήρη εικόνα της δραστηριότητας του επισκέπτη».

Ένα ακόμη πλεονέκτημα του CR15wi είναι ότι βοηθάει στη μείωση του διαχειριστικού κόστους σε ασύρματα περιβάλλοντα. Ο κ. Sonwane συμπλήρωσε, «Αυτή τη στιγμή οι επιχειρήσεις χρειάζονται ασύρματους routers σε συνδυασμό με firewalls. Το CR15wi είναι σχεδιασμένο ώστε να τα αντικαταστήσει και τα δυο.»

Η χρήστη της τεχνολογίας MIMO προσφέρει καλύτερη απόδοση και ιδιαίτερα στο video streaming και στα downloads που χρειάζονται υψηλό bandwidth. Μέσω της συσκευής της Cyberoam η επιχείρηση μπορεί να κατανέμει το bandwidth στους χρήστες για σημαντικές & λιγότερο σημαντικές εφαρμογές.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Sales Effect στο sales@sales-effect.com

ΠΗΓΗ:Δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC