Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010

TubeSat: φτιάξτε το δικό σας δορυφόρο

Η Interorbital Systems (IOS) σας δίνει τη δυνατότητα να φτιάξετε το δικό σας δορυφόρο και να τον θέσετε σε τροχιά στο διάστημα. Γι' αυτό το σκοπό προσφέρει το "TubeSat Personal Satellite Kit". Αυτός ο μικρός δορυφόρος θα τεθεί σε τροχιά - μαζί με άλλους του είδους του - από την IOS.

Στο kit της IOS περιέχονται ηλιακές κυψέλες, μικρουπολογιστές, διαγράμματα σύνθεσης του δορυφόρου και όλα τα απαραίτητα υλικά. Η ανταλλαγή δεδομένων με το δορυφόρο σας θα πραγματοποιείται είτε μέσω ραδιοσυχνοτήτων είτε μέσω μιας πλατφόρμας στο Web.

To οφέλιμο φορτίο - που θα θέλατε να στείλετε στο διάστημα για τα πειράματα σας ή ότι άλλο γουστάρετε - ανέρχεται στα 0,25 κιλά. Ανάμεσα στις πιθανές εφαρμογές του προσωπικού σας δορυφόρου συμπεριλαμβάνονται, για παράδειγμα, βιντεοσκοπήσεις της Γης, μετρήσεις του μαγνητικού πεδίου και της θερμοκρασίας.


Για την αποστολή στο διάστημα θα χρησιμοποιηθεί ένα οικονομικός πύραυλος της IOS. Ο δορυφόρος σας θα αφεθεί σε ύψος 310 χιλιομέτρων και θα είναι λειτουργικός για περίπου δύο μήνες. Κατά την πτώση του στη Γη θα καεί εντελώς.

Η πρώτη αποστολή στο διάστημα θα λάβει χώρα στις αρχές του 2011. Όσοι ενδιαφέρονται - κυρίως σπουδαστές και Πανεπιστήμιο - να λάβουν μέρος θα πρέπει να πληρώσουν για το kit και την πτήση περίπου 8.000 δολάρια (κοντά στα 6.150 ευρώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC