Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010

Η StarHub υιοθετεί λύση βελτιστοποίησης δικτύων της Huawei

Για πρώτη φορά στην Αυστραλία, η Huawei, ένας από τους κορυφαίους παρόχους λύσεων επόμενης γενιάς για τηλεπικοινωνιακά δίκτυα, μαζί με την StarHub, τον μεγαλύτερο τηλεπικοινωνιακό πάροχο στη Σιγκαπούρη, ανακοίνωσαν ότι η StarHub υιοθέτησε την πρώτη εφαρμογή παγκοσμίως της λύσης smartphone signaling της Huawei, με στόχο την βελτιστοποίηση της αποδοτικότητας δικτύων, μέσα από τη μείωση του signaling traffic που δημιουργείται από smartphones, μετά από μια σειρά επιτυχημένων δοκιμών πάνω στο προηγμένο δίκτυο HSPA+ 3G της εταιρείας.

Η αυξανόμενη ζήτηση για 3G smartphones, όπως το iPhone και το Blackberry, και ο αυξανόμενος αριθμός data cards στην αγορά, έχουν οδηγήσει σε αυξημένη κίνηση δεδομένων και φορτία σηματοδοσίας σε κινητά δίκτυα. Τέτοιες συσκευές έχουν δυο συγκεκριμένα χαρακτηριστικά: Εφαρμογές “heartbeat” που συχνά χρειάζονται κάποιον μικρό όγκο πακέτων δεδομένων– και “pre fast dormancy” – μια απότομη εναλλαγή από ενεργή σε stand-by λειτουργία. Αυτά τα χαρακτηριστικά δημιουργούν αυξημένη κίνηση σηματοδοσίας, ασκώντας έτσι πίεση στα κινητά δίκτυα, πράγμα που δημιουργεί σημαντικές καθυστερήσεις.

Τα αποτελέσματα των δοκιμών έχουν δείξει ότι η λύση βελτιστοποιεί τις υπηρεσίες κινητών δεδομένων για smartphone που παρέχει η StarHub μειώνοντας κατά 56% τα περιττά φορτία σηματοδοσίας ενώ παράλληλα ενισχύει την απόδοση των smartphones βελτιώνοντας την κινητή ευρυζωνική συνδεσιμότητα.

Η StarHub σταδιακά εφαρμόζει τη λύση πάνω στο υπάρχον δίκτυο 3G, και αναμένεται να την ολοκληρώσει έως το τέλος του έτους. Η λύση smartphone signaling της Huawei θα βοηθήσει την StarHub σε πιο αποτελεσματική διαχείριση του όγκου του HSPA 3G data traffic πάνω στο δίκτυό της, και έτσι να προσφέρει μια βελτιωμένη ευρυζωνική εμπειρία στους συνδρομητές της.

“Σαν πρωτοπόροι στην ευρυζωνική αγορά, είμαστε δεσμευμένοι στο να παρέχουμε στους πελάτες μας μια βελτιστοποιημένη ευρυζωνική εμπειρία. Υιοθετήσαμε τις λύσεις της Huawei για να μας βοηθήσουμε να λύσουμε το θέμα των αυξημένων φορτίων και να βελτιώσουμε έτσι τη συνολική εμπειρία του τελικού χρήστη,” ανέφερε σχετικά ο κ. Peter Cook, Vice President, Mobile Network Engineering, της StarHub.

“Η λύση μας smartphone signaling αναδεικνύει τον ηγετικό ρόλο που έχει πάρει η Huawei στην αγορά μέσα από την παροχή καινοτόμων, πελατοκεντρικών λύσεων που βοηθούν τους πάροχους να διαχειριστούν την αύξηση του data traffic και να βελτιώσουν έτσι τη συνολική ευρυζωνική εμπειρία.” Προσέθεσε ο κ. Wan Biao, President of Wireless Product Line, της Huawei. ‪”Στην Ευρώπη, την Αμερική, και άλλες μεγάλες αγορές υπάρχουν κινητά δίκτυα όπως η StarHub με υψηλό traffic, και με αυξανόμενους ρυθμούς διείσδυσης από smartphones. Η λύση smartphone signaling της Huawei θα βοηθήσει τους παρόχους να ανταπεξέλθουν στις κινητές ευρυζωνικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.”

ΠΗΓΗ:Δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC