Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010

Internet Explorer 9: τα πρώτα screenshots

To κινέζικο site cnBeta κατάφερε να αποκτήσει την πρώτη προέκδοση του Internet Explorer 9. Στα screenshots που τράβηξε μπορούμε να δούμε το πλήρες περιβάλλον εργασίας του browser όπως και μερικά αποτελέσματα στα benchmarks.

Τα screenshots δείχνουν βέβαια ότι έχουμε να κάνουμε με μια πολύ πρώιμη έκδοση του browser: οπτικά, σε σχέση με τον Internet Explorer 8, δεν φαίνεται να έχει αλλάξει κάτι, με το interface να μην περιέχει νέα κουμπιά ή μια νέα δομή. Κατά το άνοιγμα ενός νέο tab απεικονίζονται τα sites που επισκέπτεται κανείς πιο συχνά – όπως γίνεται, ήδη, με τους Chrome, Opera και Safari.

Μια λειτουργία, που έλειπε από τον Internet Explorer, είναι ο Download Manager. Στα screenshots που δημοσιεύτηκαν μπορεί να δει κανείς ένα σχετικό παράθυρο, το οποίο δίνει πληροφορίες για τα ενεργά και τα ολοκληρωμένα downloads. O Download Manager του Internet Explorer θυμίζει, με μια πρώτη ματιά, τον αντίστοιχο του Firefox.

Eπιπλέον η Microsoft σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει την χρήσιμη λειτουργία Pause. Μέσω της μπάρας αναζήτησης μπορείτε επίσης να ψάξετε σε όλα τα αρχεία τα οποία έχουν κατέβει.

Το CnBeta συνέκρινε την ταχύτητα της ανεπίσημης προέκδοσης με αυτήν του ανταγωνιστή Chrome. Και σε αυτό το σημείο φαίνεται η πρώιμη έκδοση που βρίσκεται ο browser: στο Acid3 Benchmark η προέκδοση του IE 9 έφερε 53 στα 100, ενώ στο benchmark Peacekeeper o Internet Explorer 9 έφερε 1.046 πόντους, μένοντας πολύ πίσω από τον Chrome (8.458 πόντοι). Για την ολοκλήρωση του τεστ SunSpider ο Internet Explorer 9 χρειάζεται σχεδόν δέκα φορά περισσότερο χρόνο από ότι ο Chrome.

Η πρώτη επίσημη beta του Internet Explorer 9 αναμένεται να σκάση μύτη τον Αύγουστο του 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC